A képviselő naplója

Szabó Gábor beszámolója

Az Országgyűlés őszig meghosszabbította a rendkívüli jogrendet, ami nem a korlátozások meghosszabbítását jelenti, hiszen az 5 millió beoltottal újabb enyhítéseket jelentettek be. Mint minden településen, úgy városunkban sincs másképpen: a képviselő-testület hatáskörét továbbra is a Polgármester gyakorolja!

Április 26. A Szent László templom urnafalához a Szákom Kft. egy padot biztosított, ami egy kis felújítás után fog a helyszínre kikerülni.

Április 27. A téglagyárban keletkezett tűz okán szeretném tájékoztatni az óvárosiakat, hogy csak a lakosság bevonásával, tájékoztatásával lehet bárminemű változtatást végezni a völgyben.
Az Erőmű út 34. szám előtt a járda és a nyitott csapadékvíz elvezető árok közötti részen szivárgott a víz, amit a Fővárosi Vízművek szakemberei orvosoltak.
Az Erőmű út 26. szám alatt található társasház kivitelezője által hanyagul elvégzett kocsibeálló és járda az illetékes hatóságok eljárása után javításra került.

Április 30. Májusfa került a Szent László tér egyik muskátli tartójára, amivel talán egy újabb hagyomány éled fel a faluban.

Május 1. A gyereknapi játék előkészületei zajlottak az óvárosi cserkészparkban, Szalai Attilával, Loós Attilával, Mikulásik Gáborral és a 1026. sz. Szent László király cserkészcsapat tagjaival. A délelőtt folyamán több mint 250 db JÓFEJ kő lett megfestve, amik heti rendszerességgel lesznek elrejtve a megadott közterületeken.

Május 4. A szerb ortodox húsvéti ünnepek végével a településrész közterületein felállított fanyulak is elkerültek az „új gazdáikhoz”. Az ötletgazdával és alkotóval Loós Attilával átadtuk ezeket három óvodának (Óvárosi Pitypangos Tagóvoda, Szivárvány, Pitypangos) és 2 családnak.

Május 2. Egy Kossuth Lajos utcában élő anyuka jóvoltából játéktartó doboz került ki a Sirály játszótérre, amibe időnként hoznak is játékot a szülők.

Május 8. A Körtefa utca 20 szám előtti nyitott csapadékvíz elvezető javítását kérték az ott lakók, amit a Szákom Kft. meg is csinált.
A Temetőhöz felvezető lépcső melletti vízelvezető kitakarítása is megtörtént.

Május 13. A lakók megkeresésére a Halász utcai csapadékvíz-elvezetéssel kapcsolatban jártam a helyszínen. A jelenlegi kiviteli tervekben nem szerepelt bizonyos részen az út- és járdarekonstrukció, ami egy későbbi időpontban valósulhat meg. A jóval az ígért határidő előtt befejezett munkálatokkal remélhetőleg sokat javult az ott lakók közérzete, amihez még több apróbb hiányosság megoldásával másfél évtizedes probléma oldódhat meg.

Május 15. Megkezdődtek a muskátlik kihelyezése az Óvárosban, remélhetőleg ezáltal a lakosok kedélyállapota, hangulata is javulni fog.
Az Erőmű út körfogalmában található üdvözlőtáblán a fakó városi címer cserélve lett.

Beállításra került a Gyorma utca tetején található kijelölt gyalogosátkelő tábla.
A Szent László út 74. szám előtti parkoló­tábla akadályozta a babakocsival közlekedőket, így el lett távolítva.
A civilek által rendbe tett Óvárosi Pitypangos Tagóvoda előkertje le lett kerítve, mert a felelőtlen állattartók képtelenek voltak a kutyájuk piszkát összeszedni.

Az Erőmű előtti szakaszon és a Csenterics Sándor úton a közvilágítás későn kapcsolódott fel és korán kapcsolódott le, a Műszaki Iroda jelezte a problémát az ELMŰ felé, akik a szükséges javítást elvégezték.

Május 19. Az Óvárosi Közösség összefogásával lesz megtartva az idei ÓVÁROSI SZENT LÁSZLÓ NAPOK, ennek az első megbeszélésén is tucatnyian vettek részt a tenni akarók. A közösség ezen az esemény keretein belül ünnepli az 5. születésnapját, amin számos program lesz június 25-26-27-én, természetesen a hatályos jogszabályoknak megfelelően.

Május 30. Hősök napi megemlékezést tartott a Szent László templomnál a KÉSZ százhalombattai csoportja. Az elesett magyar katonák és civil áldozatok tiszteletadásán Illéssy Mátyás plébános is imát mondott.

Számos gyermek lett megjutalmazva a cserkész parkban az óvárosi focipályán vasárnap délután, a gyermeknap alkalmából meghirdetett JÓFEJ kövek gyűjtéséért. A város több játszóterén és közterületén május elejétől folyamatosan rejtették el a kincseket a 1026. Szent László király cserkészcsapat tagjai. Nagyon hiányzott már ez a kis együttlét, jó volt látni a sok mosolygós, vidám arcot. A változékony idő ellenére rengeteg család jött el a vasárnap délutáni eseményre.

Az ajándékozáshoz hozzájárultak: a HH-TC Super Diszkont, Sérültekért Alapítvány, Üveghegy Kiadó, EU nyelvstúdió, Szél Nikolett (babaúszás), Lukács Bernadett, Szalai Attila.

KÉREM VIGYÁZZANAK, VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA!

Elérhetőségeim a szokásosak, keressenek bizalommal:
szabogabor@mail.battanet.hu,
06 20 222 2930
Szabó Gábor