A képviselő naplója

Szabó Gábor beszámolója

A Covid még mindig közöttünk van, és az ukrán-orosz háború is tart még! A váro­sunkban elszállásolt családok visszautaztak Kárpátaljára, csak egy fiatal házaspár kisgyermekkel maradt Battán. Nem is olyan régen még a közösségi élet is lüktetett, talán visszatérnek a régi szép időkből momentumok, én legalábbis úgy érzékelem számos civil egyesület, baráti társaság jóvoltából valósult vagy valósul meg számos közösségkovácsoló esemény, ami reményre ad okot.

Március 19. Érd közigazgatási határán belül a Sánc-hegyen több köbméter szemét lerakását jelezték felém, amit többen is bejelentettek már a „hulladékradaron”. Ezúttal az ÉTH Kft. tisztította meg a területet.

Március 25. Ebben a hónapban immár harmadjára került sor rendkívüli képviselő-testületi ülésre. Először a Pénzügyi, Egészségügyi és Városüzemeltetési Bizottság tárgyalta a két napirendi pontot, úgymint az „önkormányzati tulajdonú konyhák üzemeltetésével és az étkeztetés biztosításával kapcsolatos”, illetve „településrendezési eszközök módosításával kapcsolatos” döntéseket.
Megrendezésre került a Zenálkó Etel Közösségi Házban a 20 éves Csobolyó Borbarát Klub szervezésében a 43. Regionális Borverseny, ahol számos bort kóstolhattunk meg egy fenséges vacsora mellett.

Április 1. Otthonában köszöntöttem 2022 elsőszülött óvárosi babáját, Feskó Milánt, aki január 24-én született 4380 grammal és 54 centivel. Önkormányzatunk babacsomagjával és egyéb meglepetésekkel érkeztem az immár 4 fős családhoz.

Április 3. Az országgyűlési képviselők választásán az Óváros két szavazókörében:
Óvárosi Közösségi Ház – megjelent 862 fő (75,28%)
Új Óvárosi Óvoda – megjelent 930 fő (80,87%)
Pest megye 8. számú OEVK – Szigetszentmiklós körzetben újra Bóna Zoltán folytatja a megkezdett munkát. (Forrás: www.valasztas.hu)

Április 4. Az év elején súlyos mogyoróallergiás reakció következtében elhunyt egy kisfiú Budapesten. Ekkor eldöntöttem, hogy választókörzetem intézményébe, az óvárosi Pitypangos Tagóvodába mindenképpen beszerzek egy adrenalin injekciót. Kezdeményezésemhez csatlakozott a Battai Motorosok Egyesület is, így már két db található az óvodában. Az általános készlethiány miatt a beszerzés több hetet csúszott, az átadásra velem tartott Oláh Levente mentőtechnikus, aki az injekció használatát megmutatta az intézményben dolgozóknak.

Április 4-8. Egy kedves szakács barátom (akivel együtt dolgoztam a 2000-es évek elején) felajánlott kb. 15 adag napi menüt egy héten át. Feleségem segítségével eljuttattuk azokhoz, akik a leginkább rászorultak.

Április 6. A Hét vezér útja és Szent László utca kereszteződésénél található beton vízelvezető folyókáján található rács okozta balesetveszélyes helyzet miatt annak teljes cseréjére volt szükség, amit azóta a Puhi-Tárnok elvégzett.

Április 7-10. Az Ifjúsági Műhely szervezésében újra LAN Partyt tartott a battai gamer közösség a Zenálkó Etel Közösségi Házban.

Április 8. A Szent László téren elsétálók újra Tojásfának örülhettek és akár díszíthették is.

Április 9. Ahogy eddig, úgy ezután is a folyamatos elérhetőséget tartom a legfontosabbnak. Van aki email-en vagy telefonon kér segítséget, de vannak, akik a személyes találkozót preferálják. E havi megkeresések: EUROVELO 6, HÉSZ módosítás, gallyazási munkák, útjavítások, felajánlók-rászorulók „összehozása”.

Április 14. Szalai Attila képviselőtársam ismét ünnepi vacsorát főzött a Hajléktalanszálló lakóinak, jómagam újra gyümölccsel és édességgel érkeztem az ételosztásra.

Április 16. I. B.M.E. Húsvéti Családi Nap a Kossuth Lajos utcai Sirály játszótéren, amiről bővebben Szegedinácz Anna írásában olvashatnak.

Április 18. A ünnepi hétvégén, jó magyar szokás szerint fiammal a locsolkodást sem hagytuk ki, ami után 28 adag babgulyást osztottunk szét városunkban.

Április 19. A Százhalom Kalendárium bemutatójára a Hamvas Béla Városi Könyvtárban került sor, ahol Vezér Mihály polgármester úr mondott köszöntőt. A házigazda Lehoczki Zsuzsanna helytörténész beszélgetett a szerzőkkel.

Április 21. A 20 éves Óvárosi Nyugdíjas Klub ünnepi klub délutánjára kaptam meghívást, a szokásos remek hangulatban telt az esemény, ahol a tombolanyeremények számát növeltem.

Április 25. Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában fogadott Szűcs Gábor alpolgármester. Két témával kapcsolatban kértem tőle tájékoztatást: az EUROVELO 6 kerékpárúttal, illetve Százhalombatta és Érd határában a mezőgazdasági utakra kihelyezett sorompókkal kapcsolatban.

Április 28. A Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Sportiskolai Általános Iskola 30 éves fennállásának ünnepi rendezvényén vettünk részt feleségemmel, amely az elmúlt évtizedekről, a jelenről és a jövő lehetőségeiről szólt.

Az 1026. számú Szent László király Cserkészcsapat közreműködésével, a gyermeknap alkalmából idén is JÓFEJ KÖVEKET gyűjthetnek a családok. Fejenként kizárólag 1 kő leadásával május utolsó vasárnapján választhatnak majd a gyerekek a felajánlott meglepetések közül.

Keressenek továbbra is bizalommal a szokásos elérhetőségeimen:
szabogabor@mail.battanet.hu
06 20 222-2930

Szabó Gábor
települési képviselő
Százhalombatta – Óváros