A képviselő naplója

Szabó Gábor beszámolója

Újra megbizonyosodhattam, hogy mennyire segítőkész és adakozó városunk lakossága. Ezúttal egy fiatalon elhunyt édesanya gyermekéért és nevelő apukája megélhetéséért hirdettem gyűjtést, aminek köszönhetően több hétre való tartós élelmiszer, tisztálkodási szer és vegyiáru kerül kiosztásra számukra.

Szeptember 1. Fennakadás-mentesen kezdhette meg több száz battai gyermek az általános és középiskolai tanulmányait városunk oktatási intézményeiben.

Szeptember 11. A Battai Napok főzőversenyén „halászlé” kategóriában az Óvárosi Papírkutyák Tárkonyos pontylevese 1. helyezett lett.

Az ifjúsági kategóriában az 1. számú Általános Iskola 8.b osztály Pikáns gulyáslevese pedig különdíjas.

Szeptember 17. Délelőtt a faluban már több rendezvényen is kitelepült Kadar tanya otthonában, Dunafüreden tartott családi napjára kaptam meghívást. A hűvös idő ellenére a nagy számú vendégsereg egy igazán kellemes, tartalmas napot tölthetett a vendéglátók tanyáján.

Délután a már nyáron beígért nagy sikerű bolhapiac került megrendezésre az óvárosi Zenálkó Etel Közösségi Ház fedett előtere alatt.

Windisch Szilvi szervezésében újra minden asztal hamar gazdára talált, bebizonyosodott ismét, hogy igénylik városrészünkben ezt a lehetőséget.

Szeptember 20. XVI. Ars Sacra Fesztivál „Kiáltok az Úrhoz! Egy sokszínű koncert a békéért és lelkünk megerősítéséért” neves előadóművészek telt házas előadásán vehettek részt az érdeklődők a Szt. István templomban.

Szeptember 21. A Szerb búcsú alkalmával a délutáni vecsernyén és kalácsszentelésen tettem tiszteletemet.

Szeptember 24. A KÉSZ százhalombattai csoportja Keresztény Pikniket tartott a Szent László téren, ahol kötetlen beszélgetésre, vidám együttlétre várták a családokat. Településrészem azon lakóival akik igényelték a személyes konzultációt, azokkal ezen a szombati napon egy röpke 5 órás fogadóórát tartva, mondták el problémáikat, javaslataikat amikre igyekszünk a hivatal munkatársaival mihamarabb megoldást találni.

Szeptember 27. Pénzügyi, Egészségügyi és Városüzemeltetési Bizottság közel 30 napirendi javaslatát beszéltük át a bizottság tagjaival és a meghívott vendégekkel.

Szeptember 29. A képviselő-testület ülése 1 perces néma csenddel kezdődött, megemlékezve Szél Pál barátunkról, képviselőtársunkról.
A városi energiafelhasználás csökkentésével kapcsolatos döntések között az óvárosi Zenálkó Etel Közösségi Ház nem a fűtési szezon kezdetével, hanem december 31-én fog bezárni.

Az idei évre tervezett beruházások nem maradnak el: Matróz utca közvilágítás terveztetése, SafeXOne gyalogosátkelőhely, Matta-kerti parkoló kialakítása. A rezsiárak növekedésével újabb települési támogatások formáit fogadtuk el.

A Településrendezési Eszközök Százhalombatta Városra vonatkozó döntések meghozatalában talán a legfontosabb: „Általánosan a lakásszám korlátozás javasolt alkalmazása a kertvárosias lakóövezetben a telekterülethez viszonyítva:

500 m2 telek területig 1 db lakás
1000 m2 telek területig 2 db lakás
1500 m2 telek területig 3 db lakás
2000 m2 telek területig 4 db lakás
2000 m2 fölött 500 m2-ként további 1 db lakás településképi engedélyben jóváhagyott beépítési terv alapján”. További információk a www.battanet.hu oldalon!

Magyarország kormánya döntött arról, hogy iskolákban elmarad az őszi szünet, a téli szünet, pedig december 22-től január 8-ig fog tartani.

Október 6. Aradi Vértanúk Napja megemlékezés a KÉSZ százhalombattai csoport és a Szt. László király cserkészcsapat szervezésében. Az óvárosi Szt. László téren Loós Máté mondott verset, Hopka János tartott beszédet és Tamási József imádsága mellett a Dalárda közreműködésével Kossuth nóták hangzottak el. Ezek után helyezték el a jelenlévők a gyertyáikat, mécseseiket az aradi vértanúkra emlékezve.

Október 8. Idén immár 2. alkalommal tart veszélyeshulladék-begyűjtést a Szákom Kft. a VSZK parkolójában 8-14 óra között!

Múzeumok Őszi Fesztiválja országos programsorozat keretén belül „Áll a diófa…” őszbúcsúztató szezonzáró családi nap a Régészeti Parkban.

Két közösségi eseményre szeretném felhívni a figyelmet:

  • III. Matta-kerti halloweeni túra október 31-én
  • Karácsonyi bolhapiac és palacsintaparti az Óvárosban november 12-én. A becsületkasszás palacsintaparti bevételével az 1.számú Általános Iskola Diákönkormányzatát támogatják a résztvevők.

*

Október 1-jétől a Szent László templomban tartandó vasárnapi szentmisék 9 órától kezdődnek!

Október 3-ától a Százhalombatta – Tököl között közlekedő komp újra üzemel 7 órától 18 óráig!

Keressenek továbbra is bizalommal a szokásos elérhetőségeimen:

szabogabor@mail.battanet.hu
06 20 222-2930

Szabó Gábor
képviselő