A képviselő naplója

Szabó Gábor beszámolója

A böjti időszak kezdetével, sajnos a járványhelyzet nem csillapodott, sőt, városunkban egyre több megbetegedést regisztráltak. A rendkívüli jogrend meghosszabbításával a képviselő-testületi, bizottsági ülések ismét elmaradnak, a polgármesterek hoznak határozatokat és dönthetnek önkormányzati ügyekben.

Február hónapban több mázsa tűzifa, étel és gázpalack felajánlása került rászoruló családokhoz, ezzel is segítve őket a nehéz időkben. A kisebb problémákhoz amikkel megkerestek, a gyorsabb megoldás érdekében ismét többször ragadtam ásót, lapátot, seprűt, szemeteszsákot.

A járványügyi helyzet miatt elmaradó fogadóóráim ellenére, a szokásos elérhetőségeimen túl, több óvárosi lakos fogadott lakásában, hogy személyesen elmondhassa javaslatait, problémáit amikre közösen megoldást találjunk.

Január 21. Megszületett Óváros idei első újszülöttje Karacs Olivér Balázs. Szülei Orsolya és Balázs az otthonukban adhattam át az önkormányzat babacsomagját február 11-én.

Január 23. A Csenterics úti szemétszedés után Szalai Attila barátommal figyelemfelhívó ikonokat helyeztünk ki a megtisztított szakaszra, hátha segít ezzel megelőzni a további szemetelést, nem mellesleg köztéri kukát is kihelyezett a Szákom Kft.

Január 27. Online konferencián tájékoztatta Polgármester úr a képviselő-testület tagjait a 2021. évi költségvetés tervezetéről. Ebben az Óvárost érintő karbantartással, fejlesztéssel kapcsolatos tételek, amik ebben az évben megvalósulhatnak: megtisztul a Kárász utcai nyílt csapadékvíz-elvezető árok és megoldódik a csapadékvíz-elvezetés a Halász utcában. Továbbra is támogatja az önkormányzat az óvárosi posta üzemeltetését, illetve szintén támogatást nyújt a komp üzemeltetéséhez. A Szerb Nemzetiségi Önkormányzat a Szerb Klub felújítására 3 millió forintot kap.

Január 31. A 112-es segélyhívó számra érkezett hívás, hogy bombát helyeztek el a battai Vöröskeresztnél, az érdi hajléktalanszállón és a Stop Shopnál!

Török Sándor alpolgármester úrral, a helyi polgárőrség tagjaival, a Vöröskereszt dolgozóival, a már felfűtött óvárosi Zenálkó Etel közösségi házba lettek szállítva a két épület lakói, amíg a rendőrség emberei átvizsgálták az helyszíneket. Köszönet minden közreműködő segítségéért!

Február 11. Február közepétől az Erőmű úton a 30 km/h sebességkorlátozó tábla a kanyarhoz lett kihelyezve, a hivatalos szerveknek is jelzett lakossági panaszok következményeként.

A Műszaki Iroda tájékoztatása alapján megkezdődtek a felújítási, kisebb útkarbantartó, KRESZ-tábla javító vagy cserélő munkálatok (Hajós utcai korábbi útátvágás javítása, Hét vezér útján lévő STOP tábla és a felfestés frissítése, korlát festések, stb.)

A Százhalombattai Hírtükör idei 2. számától kezdődően kísérleti jelleggel szeretném, ha a Százhalom magazin után városunk újságja is eljutna minél több falusi háztartásba. A postaládákba eljuttatott példányok mellett megtalálhatóak lesznek a kisboltban, virágboltban, dohányboltban, szódásnál.

Február 25. Megjelent a Százhalom Kalendárium 2021, ami megvásárolható az alábbi üzletekben: Cintia ABC, Marianna virágbolt, HH-TC Super Diszkont.

Február végétől a lakótelepi BENU patika térítésmentesen szállítja házhoz a gyógyszereket. A rendeléseket a 06-20-261-9447-es számon fogadják, hétköznap 8-18 óráig.

Március 3. Kilenc évvel ezelőtt volt az első „fellépése” az Óvárosi Papírkutyák baráti társaságnak, akikkel sok mindent megéltünk ezalatt a majd’ évtizednyi idő alatt. Sajnos a jelenlegi helyzet nem kedvez a társaságunknak sem, de bízom a mielőbbi viszontlátásban. Kívánok még nagyon sok, boldog, együtt töltött percet a Papírkutyáknak!

KÉREM VIGYÁZZANAK, VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA!

Elérhetőségeim a szokásosak, keressenek bizalommal:

szabogabor@mail.battanet.hu
06-20-222-2930.