Jó volt veletek!

Szabó „Papírkutya” Gábor

„Az év legnagyobb eseményére készült az Óvárosi Szent László Napokra a falu apraja-nagyja, köztük a Papírkutyák is. A focikupa, a főzőverseny és az íjászkodás szervezését és lebonyolítását vállaltuk.

Rekordszámú nevezéssel 12 felnőtt és 3 gyermek csapattal 9 órakor kezdődött a focikupa. A legoptimálisabb időjárási viszonyok mellett, sportszerű keretek között nagy iramú, kifejezetten jó és izgalmas mérkőzéséket láthatott a számos érdeklődő, profi bírók vezetése mellett.

Szalai Attila főzőtudományára kígyózó sorokban állt az éhségét csillapítani szándékozó publikum.

Hatalmas sikere volt újfent az emelőkosaras tűzoltó autónak és a rendőrség is felvonult autókkal, motorokkal. Bűnmegelőzési előadással és kutyás bemutatóval is készültek. Az ugrálóvár a legkisebbek szórakozását szolgálta.

A Százhalombattai Lövészklubnak köszönhetően tesztelhették célozni tudásokat a látogatók. Délben került sor az eredmény hirdetésre, ahol az óvárosi, a lakótelepi, dunafüredi csapat tagjai éremmel és csokival gazdagabban, valamint 3 különdíjjal fejezték be mini tornájukat. A felnőtt csapatok első három helyezettje kupát kapott, illetve kisorsolásra került 12 db felajánlás és gazdára talált 4 különdíj, köztük Sinka László alpolgármester méretes serlege.
Külön meg kell említenem, hogy a csapatok takarítottak, rendet raktak maguk után.

A tavalyi főzőverseny három részvevője után úgy gondoltuk kezünkbe vesszük a szervezést és végül kilenc csapat indult. Főzőtudományukat illusztris zsűri pontozta, név szerint: Szalay „Jacsa” János, Gabelics Péter és Nagy „Csipa” Zoltán. Megtisztelve éreztük magunkat, hogy gondolkodás nélkül elfogadták felkérésünket és bírálták étkeinket. A Sirály parkba látogató felnőttek az első pálinka mustra nedűit is végig kóstolhatták.

Immár fél éve, hogy a családi íjászatot tartó társaság megalakult és most az Óvárosi Napokon is bemutathatta tudományát 10 és 16 óra között a főszervező Loós Attila irányításával. A „Matrica” Múzeumba „kitelepült” két tagunk sem unatkozott, mert egy óra helyett három órát „oktatta” a nagyérdeműt.

Ezen a júniusi napon úgy tűnik minden összeállt, hogy igazán minden tekintetben jól sikerüljön. Gratulálunk mindenkinek, aki rész vett az Óvárosi Szent László Napok szervezésében.

Jó volt veletek!