A képviselő naplója

Szabó Gábor beszámolója

Április hónapban a beoltottak száma elérte a több mint 3,5 milliót, így a korlátozások enyhítése is megkezdődött. Sajnos a járvány eddigi legmegrendítőbb híre, hogy az óvárosi Varga család minden tagja a Sars-CoV-19 vírus áldozata lett! A Hatósági Iroda közreműködött a rokonok felkutatásában, akik felvették a kapcsolatot a temetést megszervező személlyel.

Minden áldozat nagy veszteség közösségünk számára, ezért kezdeményezem, hogy állítsunk emléktáblát vagy emlékoszlopot a koronavírus-járvány százhalombattai áldozatainak emlékére. Ez ügyben Illéssy Mátyás plébános úrral már felvettem a kapcsolatot.

Április 2. A Sirály játszótér tűzrakó helyeit tisztítottam ki, ezzel is növelve azok élettartamát.

A Szákom Kft. seprőautója a városrész útjairól eltakarította a téli síkosságmentesítő anyagot, ugyanez a kerékpárútjainkon is megtörtént.

Szalai Attila képviselőtársam ünnepi ebédosztása a hajléktalanszállón húsvét alkalmából sem maradhatott el. Török Sándor alpolgármester úrral ismét aktívan segédkeztünk, az egytálétel mellé savanyúság, gyümölcs és édesség is jutott minden lakónak, dolgozónak egyaránt.

Április 4. Húsvéti ünnepi ebéd és sütemény került több óvárosi asztalára feleségem jóvoltából.

Április 8. Újabb közterületi kukák kerültek kihelyezésre, valamint a Sirály játszótérre 2 db 240 literes kuka is, mert a hétvégi megnövekedett látogatottság okán, szükség volt már ezekre.

A Szent László út 75-nél található trafó túlfeszültség szabályzójának meghibásodása miatt volt rövidebb ideig áramszünet Óváros ezen részén. Köszönöm az ott élők jelzését és intézkedését! Kisebb közvilágítási hibát továbbra is jelezzék a Műszaki Irodának a 06 23 542-128 számon!

Április 10. Hét vezér útja Duna-parti lejáró korlátjának évekkel ezelőtt nekigurult egy autós, civil óvárosi szakember segítségével most javítva lett, ami részben új festést kapott.

Szalai Attilával az Olajmunkás utat tisztítottuk meg 20 zsák szeméttől.

Április 11. Tájékoztató táblákat helyeztünk ki Boda Tamás jóvoltából a Csenterics Sándor útra és Sirály játszótérre, felhívva a figyelmet a környezetünk tisztaságának megőrzésére.

Április 14. A Generali okos zebra pályázatára „neveztem be” 2 óvárosi kijelölt gyalogos átkelőhelyet.

Április 18. Lakossági igényeknek megfelelően az Almafa utcai virágládákból 4 db áthelyezésre került a Lehel utcába, ahol évek óta várták a forgalomlassítás eme formáját. Köszönöm Szalai Attilának és az önkénteseknek a segítséget, valamint a Szamuráj 07 Kft.-nek a szállítmányozást.

Április 20. Megkezdődtek a Halász utca csapadékvíz elvezetésének munkálatai amik várhatóan 6 hétig tartanak, ezzel egy régóta fennálló probléma lesz megoldva városrészünkön.

Április 24. Önkéntesekkel a Csenterics Sándor út városhatártól a 6-os útig tartó 2 km-es szakaszát tisztítottuk meg a Föld Napja alkalmából. Az akcióhoz családom után elsőként Szalai Attila csatlakozott. A három órás környezetszépítés után Forrai Csaba jóvoltából az összegyűjtött 5 m3 mennyiség a Szákom Kft. hulladékudvarába lett szállítmányozva.

Legfőképpen vodkás üveg, sörös doboz, cigarettás doboz és vizes petpalack volt eldobálva, de találtunk baseball ütőt, telefontokot, kulcsot, törött mobiltelefont, bőröndöt, fűnyírót, parfümös üveget, ágynemű és konyharuha szettet, műanyag ablakkeretet és még sorolhatnám mi mindent.

Loós Attila ötlete nyomán egy újabb családi programra hívjuk a városlakókat a Mikulásik Gábor vezette 1026. sz. Szent László király Cserkészcsapat, valamint a Falusi Közösség tagjaival. A május elején kezdődő a gyermeknap alkalmából életre hívott eseményről bővebben a közösségi médiából és Halom TV-ből hamarosan értesülhetnek!

„Ha jó fej akarsz lenni és még nem vagy teljesen kocka, akkor keress velünk JÓFEJKÖVEKET! Jól jársz a jófejkedéssel…!”

KÉREM VIGYÁZZANAK, VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA!
Elérhetőségeim a szokásosak, keressenek bizalommal:

szabogabor@mail.battanet.hu
06 20 222 2930