A képviselő naplója

Szabó Gábor beszámolója

A hónapban több lakossági bejelentés nyomán a Puhi-Tárnok számos munkát végez, végzett az Óvárosban. A murvázás (Botond u., Álmos u. vége, Földvár u.), viacolor járda javítás az Erőmű út és Kossuth Lajos utca kereszteződésénél, a Meggyfa utcai balesetveszélyes lépcső betonozása, Barackfa utcai csapadékvíz elvezetéssel kapcsolatos munkálatok.
Elkészültek a Matta-kerti önkormányzati telekkel kapcsolatos tervek költségvetéssel, amiket az ott lakók fognak majd betekintés után véleményezni.

Október 2. A Régészeti Park 25. születésnapján szép számú megjelent próbálhatta ki az íjászatot Loós Attila és Sárdi István közreműködésével. Emellett kézműves foglalkozás, kincskeresés, minikoncert, mogyorós finomságok kóstolója és időkapszula készítéssel várták az érdeklődőket.

Dubecz Lászlóné András Julianna óvónőnél, városunk díszpolgáránál jártunk, aki még mindig nagy szeretettel mesél a gyermekeknek!

Elkezdődtek a foglalkozások a Thália Batta Tanodában, a megszokott helyen és időben, a Zenálkó Etel Közösségi Házban szombatonként 10-14 óra között!

Október 6. A Szent László téren a KÉSZ százhalombattai csoportjának és a 1026.sz. Szent László Király Cserkészcsapatnak a szervezésében, a Dalárda közreműködésével tartottak megemlékezést az Aradi Vértanúk Napján.

Október 8. Előzetes regisztráció után, az Erőművek Éjszakáján a Dunamenti Erőműben vettem részt „tárlatvezetésen”. Szívélyes fogadtatás, remek vendéglátás, fantasztikus idegenvezetés mellett tekinthettem be, a létesítmény életébe ahonnan megtudtam, hogy a kémények világításának hibájáról tudnak, és a rendszer rekonstrukciója folyamatban!

Október 8. László Bandy Pro Urbe díjas képzőművész kiállítással egybekötött 80. születésnapja több, mint 100 főt vonzott a BKK galériájába, ahol több produkcióval lepték meg az ünnepeltet.

Október 11. Több helyen újra festették a kikopott útburkolati jeleket.

Október 16. Loós Attilával és Mikulásik Gáborral karöltve felújítottuk a betlehemi jászolt, valamint 3 db rénszarvas szánt készítettünk az óváros három különböző szegletébe.

Október 18. Megkezdődött a Panoráma utca, illetve az Avar köz szennyvízcsatornájának kiépítése, először az 1-1 db átemelő kiépítése fog megtörténni.

Október 20. A Szent László templom tetején szakemberekkel megtekintettük a beázás okait, most már csak a munkálatoknak kell megtörténni.

Október 23. A Régészeti Parknál lévő szelektívhulladék-gyűjtő szigethez nem odavaló szemetet hordtak kisteherautóval, amit egy ott tartózkodó szépkorú úriember szóvá is tett. Veréssel fenyegették, ezért értesítve lett a rendőrség, akik a helyszínre érve, a szemtanú elmondása alapján megírták a jelentést.

A városi megemlékezésen az óvárosi falusi közösség tagjaként koszorúztunk a Kopjafánál. Az utána következő díjátadó ünnepség keretén belül Köztisztviselői Elismerő Oklevelet adtam át Gábor Erzsébetnek.

Október 28-29. Karácsonyi díszkivilágítás felrakása az Óvárosban.

Október 29. A Honfoglalás utca 1. szám alatt, az István király útja sarkán egy kis vegyesbolt nyílt, ahol második vásárlóként kívántam sok sikert és kitartást a tulajdonos házaspárnak.
A Csenterics Sándor úton folytatódik a régi közvilágítási oszlopok cseréje korszerűbb, energiatakarékosabbra, ahol immár kevesebb elavult van, mint új világítótest.

Október 31. 14 órától útjára indult az I. Matta-kerti lidércfutás 2 km-es távval. 15 órától a II. Matta-kerti halloweeni csokit csalunk rémtúra 30 gyermekkel és 23 fogadó családdal került megrendezésre.

November 4. Százhalombatta első hár­mas­ikreit köszönthettem 18. születésnapjuk alkalmából, ezúton is Isten éltessen Fekete Vivien, Bence, Gergő.

A helyi KÉSZ szervezésében az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének 65. évfordulóján az áldozatokra emlékeztünk a Kopjafánál, ahol a megemlékezők gyertyát gyújtottak a nemzeti gyásznapon.

November 11. Márton napi lámpás felvonuláson vettem részt a Pitypangos Palántákkal az Óvárosban.

November 15. Újabb személyi sérüléssel járó baleset történt az Erőmű úton, ezúttal a Sportcentrum magasságában.

November 20. A fokozódó járványügyi helyzet következményeként, zárt térben újra kötelező a maszkhasználat.

Szombaton 9-14 óra között a bolhapiac árusaival és vevőivel telt meg a Szt. László tér. A 25 db rendelkezésre álló asztalt hamar lefoglalták Kanicsár Betty főszervezőnél, aki nélkül ez az esemény nem valósulhatott volna meg!
Szalai Attila képviselőtársam forralt bora is nagy népszerűségnek örvendett a nap folyamán.

10 órától Vezér Mihály polgármesterrel és Török Sándor alpolgármesterrel bemutattuk a megjelenő érdeklődőknek a Matta-kerti önkormányzati telekre elkészített három tervet. A javaslatok közül egyöntetűen a parkoló létesítése mellett tették le voksukat azok, akik megtiszteltek minket jelenlétükkel, véleményükkel.

A közel 1,5 órás beszélgetés során több észrevétel és javaslat született a városrésszel kapcsolatosan (HÉSZ módosítás, játszótér fejlesztés, bővítés, kutyafuttató, bringapark létrehozásának lehetősége).

*

Két, nagy érdeklődéssel várt eseményt szeretnék még a falu lakosainak a figyelmébe ajánlani!

December 5-én a Battai Motorosok Egyesülete szervezésében a Mikulás 11 helyszínen fog a gyermekek arcára mosolyt csalni. Vajon ki lesz a nagy szakállú? Az legyen meglepetés! (A túra útvonalát, idejét lásd lent.)

December 17-én 14 órától ha, az aktuális járványügyi helyzet engedi, akkor karácsonyi vásárral egybekötött karácsonyfa-díszítés, szeretet vendégség, halászlé vacsora, betlehemesekkel, kórussal, lesz a Szt. László téren.

Keressenek továbbra is bizalommal a szokásos elérhetőségeimen:
szabogabor@mail.battanet.hu
06 20 222-2930