Új színfolt egy régi helyszínen

Nagy-Rakita Melinda

Megnyílt az OMEGA Sportközpont – Fallabda, bowling, játszószoba, wellness, kávézó, büfé várja az óvárosiakat az Erőmű út 14. sz. alatt

Régi hiányt pótol az Óvárosban, a 2020. szeptember 21-én hivatalosan is megnyitott OMEGA Sportközpont. A létesítmény a régi Fáraó helyén, megújult belsővel, új lehetőségekkel, programokkal várja Százhalombatta lakóit, ezen belül is elsősorban az óvárosiakat.

A központ üzemeltetője, Udvardi Eleonóra, sokszoros magyar fallabda bajnok személye biztosíték arra, hogy a jövőben a squash is részese lehet a város elismert, sikeres sportéletének. Terveik szerint felveszik a kapcsolatot a helyi oktatási intézményekkel, valamint mobil squash pályák kialakításával népszerűsítik a sportágat.

A megnyitót megtisztelte jelenlétével Százhalombatta Város polgármestere, Vezér Mihály. Beszédében kiemelte, az újonnan megnyílt sportközpont jól illeszkedik Százhalombatta, mint Nemzeti Sportváros, szellemiségéhez. Tovább bővítve, színesítve annak sportéletét. Reméli, hogy az Óváros sport- és szabadidős tevékenységében jelentős fellendülést hoz, bővítve az itt élők lehetőségeit.

Szabó Gábor, óvárosi képviselő elmondta, örvendetes, hogy ezzel az új, vélhetően a hamarosan népszerűvé váló hellyel is tovább bővülnek az itt élők esélyei szabadidejük színvonalas eltöltésére. Fontos teret biztosítva a családok kikapcsolódásához.

A létesítmény négy squash pályáján világszínvonalú világítástechnika, a bowlingpályán modern informatikai program szolgálja a sportolni vágyókat. A kávézóhoz büfé, külső terasz és az emeleten egy kellemes hangulatú közösségi tér is tartozik. Itt nemcsak a sportolók, de mindazok a vendégek jól érezhetik magukat, akik egy finom kávéra, vagy baráti beszélgetésre térnek be ide. Az emeleti, 70 nm alapterületű játszószobában a legkisebbek is elfoglalhatják magukat, amíg a szülők sportolnak.

Az Omega Sportközpont többféle lehetőséget kínál családi, baráti közösségek számára. Vállalják többek között sportos születésnapi események megszervezését a 10-16 éves korosztály részére. Egyéb családi és baráti ünnepeknek, találkozóknak is helyszínt tudnak biztosítani. Tervezik céges, közösségi sport programok menedzselését.

Kihasználásra vár az emeleten a tükrös fittnesz terem, amely kiváló adottságokkal rendelkezik tánc, jóga és torna foglalkozásokhoz. Szintén itt található a szauna, és a berendezett masszázs terem is. Ez utóbbi még bérlőre vár.

Elismerve a hely kiváló adottságait a Magyar Fallabda (Squash) Szövetség megbízta az Omega Sportközpontot a 2020. évi 32. Országos Egyéni Fallabda Bajnokság lebonyolításával. A versenyre benevezett sportolók a magyar fallabda élet színe-javát képviselik, a versenyen rangos, elismert szakemberek bíráskodnak. A nézők a pályák előtti lelátóról követhetik a meccseket. Az eseményhez kapcsolódóan gyermek-rajzversenyt, borkóstolót, zenei programokat és tudományos ismeretterjesztő előadást is szerveztek a központ üzemeltetői.

A vírushelyzetre tekintettel a Magyar Fallabda Szövetség kötelező érvényű ajánlást adott ki a hasonló programokon alkalmazandó protokollra. Ennek betartására szigorúan elkötelezett a rendezőség.

Az Omega Sportközpont minden érdeklődőt, sportolni, kikapcsolódni vágyót szeretettel vár nyitvatartási időben (hétközben 8-21, szombaton 13-21, vasárnap 9 és 17 óra között). Ezen kívül természetesen előre egyeztetett egyéb időpontokban is rendelkezésre állnak a különféle rendezvények számára.

Facebook oldalukon mindenki figyelemmel kísérheti programjaikat. Honlapukat elérhetik itt: www.omegasport.hu bejelentkezni, érdeklődni, telefonon a 06 70 885 8988 számon, e-mailben: recepcio @ omegasport.hu címen lehet.