A képviselő naplója

Szabó Gábor beszámolója

Az Óvárosi Kulturális Napok és Szent László napi búcsú sikerének köszönhetően igazán jól indult a nyár városrészünkben.

Június 10. Lakossági igényeknek megfelelően kihelyezésre került az Eperfa utcai buszmegállóba egy pad, illetve a több közterületi pad is új festést kapott városrészünkben.

Június 11. Ismét bolhapiac volt a Szent László téren, ezúttal Windisch Szilvia szervezésében, ahol a korlátozott számú asztalok hamar gazdára leltek. Számos árus és vásárló múlatta az időt közösségben és a végén felvetődött egy helyi termelői piac lehetősége is.

Június 17. A Sérültekért Alapítvány Aranyszív ünnepén vehettem részt.

Június 18. Eltelt egy év, újra évzáró a Százhalombattai VUK SE-nél a falusi focipályán. A sportos, jó hangulatú szombaton megtelt a 20 éves születésnapját ünneplő egyesület otthonául szolgáló létesítmény.

Fantasztikus előadással zárta a Thália Batta Tanoda a színházi évadot. A gyerekek és tanáraik nagyon rövid idő alatt vitték színpadra a Valahol Európában című zenés színdarabot. Szeptemberben újra a kis színészpalántáktól lesz hangos a Zenálkó Etel Közösségi Ház nagyterme.

Június 19. Az Úrnapi körmeneten a már megszokott négy virágsátornál feldíszített oltárnál történt az Úrfelmutatás a nagyszámú hívek kíséretében.

Június 22. A Barátság Kulturális Központban került sor a Szezonzáró Állófogadásra, ahol Polgármester úr köszöntötte az eredményes bajnoki szezont záró férfi kézilabda csapatunkat, majd köszönetet mondott a megjelenő egyesület vezetőinek.

Június 23. Az Ifjúsági, Sport, Kulturális és Közrendi Bizottság ülésén vettük át a testületi napirendi javaslatokat.

Június 24-27. A Barátság Kulturális Központ, a Korshak Kft. szervezésében és a civilek bevonásával egy – kijelenthetem – igazán sikeres falunapon vagyunk túl. Erről részletes beszámoló Szegedinácz Anna tollából külön cikkben olvashatnak.

Június 27. A Pénzügyi, Egészségügyi és Városüzemeltetési Bizottságon is részletesen megtárgyaltuk a szerdai testületi anyagot.

Június 29. A képviselő-testületi ülés legnagyobb részét képezte a Százhalombatta város önkormányzata 2022. évi költségvetési rendeletének módosítása. Számtalan döntés érinti az Óvárost, melyeket a teljesség igénye nélkül az alábbiakban részletezek.

A május-júniusban tapasztalt csapadékos időjárás a korábbinál is nagyobb feladat elé állítja az önkormányzatot az Óvárosban. Különösen fontossá vált a szakszerű parlagfű- mentesítés, illetve a Duna-part ártéri részein a rendszeres szúnyoggyérítés. Szintén döntés született a Téglagyár területének négy alkalommal történő kaszálásáról. Megoldódik a családi házas övezetekben a szelektív sziget felszámolásából eredő hiány, mivel az önkormányzat 1 db 120 literes kék fedelű papírhulladék-gyűjtő, és 1 db 120 literes sárga fedelű üveghulladék-gyűjtő kukát biztosít térítésmentesen, sőt a kiürítésükről is díjmentesen gondoskodik.

A városi köztemető területén vízszivárgás tapasztalható, amely veszélyezteti a közelében található sírokat. Szükségessé vált új nyomvonal kijelölésével lefektetni a vezetékeket, és azokba záróaknákat beépíteni. Döntés született a Kossuth Lajos utcai csapadékvíz átemelő szivattyú eseti karbantartásáról.

Hosszas előkészítés után kialakításra kerül a Matta-kerti murvás parkoló zúzottkővel és zöld szegély telepítésével.

Sor került a Régészeti Park épületeinek sürgősségi javításáról és felújításáról hozott döntésre.

A Csónakos utca és az Erőmű út által határos területen lesznek elültetve azok a facsemeték, amelyeket az önkormányzat biztosít a „Battai Újszülöttek Fája” program keretén belül.

Döntött a testület az Óvárosi Kulturális Napok és Szent László napi búcsú többletköltségeinek utólagos jóváhagyásáról. Szintén a témához tartozik, hogy Százhalombatta város önkormányzata emléktáblát állított Dubecz Tivadar és Dubecz Tivadarné tiszteletére a Zenálkó Etel Közösségi Háznál.

Városrészünkben is lesz egy kijelölt gyalogátkelőhely, amelynél SafeXOne gyalogosészlelést segítő rendszert fognak telepíteni.

Új szalonnasütő betonelem beszerzésére kerül sor az óvárosi Sirály játszótéren. A szerb templom kertjében található nagyméretű fák gallyazását balesetvédelmi okokból fogjuk elvégeztetni.

Július 2. Hosszan tartó, méltósággal viselt betegség után, életének 66. évében elhunyt Szél Pál, Dunafüred önkormányzati képviselője, hat danos dzsúdómester, a Százhalombattai Polgárőr Egyesület alapító-elnöke.

Július 9. A Százhalombattai Városi Köztemetőben búcsúztattuk Szél Pált, azt követően a Szent László templomban szentmisére került sor.

Minden kedves óvárosinak, természetesen minden százhalombattainak kellemes nyári időtöltést és jó pihenést kívánok. Keressenek továbbra is bizalommal a szokásos elérhetőségeimen:

szabogabor@mail.battanet.hu
06 20 222-2930

Szabó Gábor
települési képviselő
Százhalombatta-Óváros