A képviselő naplója

Szabó Gábor beszámolója

Október 1. Rászoruló családnak hirdettünk gyűjtést októberben. Köszönet az adományozóknak, jelentős mennyiségű tartós élelmiszer és konzerv gyűlt össze, amit folyamatosan juttatunk el a félárván maradt gyermeknek és édesapjának.

Október 6. Az Aradi Vértanúk emléknapján a KÉSZ százhalombattai csoportja és a 1026. számú Szt. László király cserkészcsapat tartott megemlékezést az óvárosi Szent László templomnál.

Október 7. SafeXOne biztonságos gyalogátkelőhely lett telepítve az Erőmű út – Kossuth Lajos utca kereszteződésében található zebrához. A rendszer villogó lámpával jelzi az autósoknak a gyalogos jelenlétet, valamint ez időben bokamagasságban lézerfény is világít.

Október 8. Ha nem is akkora mennyiségben, de ismét rengeteg veszélyes hulladékot adtak le városunk lakói ingyenesen a VSZK parkolójában, a Szákom Kft. által szervezett idei második begyűjtésen.

Szombat délután gyönyörű napsütésben, nagy érdeklődés mellett került sor a Régészeti Park őszbúcsúztató szezonzáró családi napjára.

Október 12. A Kárász utca végén található csapadékvíz-elvezető felett található rács keretének elhasználódása miatt teljes felújításra volt szükség.

Október 13. A Lehel utcai (Köbüki) játszótér környezetében élők folyamatos panaszai miatt a kosárlabda palánk le lett szerelve és a pálya is áthelyezésre fog kerülni a közeljövőben.

Október 14. Újabb személyes konzultáció keretén belül tájékozódhattam többek között:

  • A Szent László úti ingatlanon belüli löszfal csúszással kapcsolatban, amiben évekkel ezelőtt az Önkormányzat segítséget is nyújtott.
  • Változatlanul problémát okoz a Turul utcában a csapadékvíz, az úthibákat mart aszfalttal kijavították és hengerelték a Puhi-Tárnok szakemberei.
  • A Battai Motorosok Egyesület jóvoltából december 4-én ellátogat a Mikulás motoron Százhalombattára, aminek a részleteit beszéltük át az egyesület tagjaival.
  • Az óvárosi rendelőben dr. Pereczár Kláránál jártam, aki arról tájékoztatott, hogy újra rendel péntekenként 8-12 óra között. Megérkeztek hozzá az influenza elleni oltások amiket különösen az időseknek és krónikus betegeknek javasol.

Október 16. Nyílt napot tartott az Omega Sportcentrum a sportolni, szórakozni vágyóknak. November 19-én is szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Október 19. Reggel megkezdődtek a Matta-kertben a 2019-ben megvásárolt önkormányzati telken a parkoló kialakításával kapcsolatos földmunkák. Az eredetileg „megálmodott” terveket áthúzták az ismert külső tényezők, így „csak” egy murvás parkolóra kerül sor, ami megoldhatja az ezzel kapcsolatos gondokat a lakókörnyezetben.

Október 21. A Keresztény Piknik folytatásaként a KÉSZ százhalombattai csoportja Keresztény Estet tartott az óvárosi Zenálkó Etel Közösségi Házban.

Október 23. Az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából rendezett városi megemlékezésen koszorút helyeztem el a Kopjafánál.

Október 26. A Pénzügyi, Egészségügyi és Városüzemeltetési Bizottsági ülésen a költségmegtakarító intézkedések további meghozatalának szükségességét vitattuk meg.

Október 27. A képviselő-testületi ülés legfontosabb napirendi javaslata az intézményi bezárások mellett, a további energiafelhasználás-csökkentési intézkedések és beruházások elfogadása a hatékonyabb, fenntarthatóbb működés érdekében. (www.battanet.hu)

Október 28. Javaslatomra 2 db térfigyelő kamera került kihelyezésre az óvárosi Zenálkó Etel közösségi házhoz.

Október 30. A Közösségért Díjas Igmándi Ferencet, az óvárosi szikvízüzem tulajdonosát köszöntöttem születésnapján, átadva Vezér Mihály polgármester úr emléklapját és gratulációját.

Október 31. Immár harmadik alkalommal került megrendezésre egy nagycsaládos fiatal anyuka szervezésében a Matta-kerti halloween túra. Idén félszáz gyermek és 30 fogadó család közreműködésével jött létre a kimondottan jó hangulatúra si­ke­redett esemény.

November 4. A KÉSZ százhalombattai csoportja szervezett megemlékezést a Nemzeti Gyásznapon a Szent István téri kopjafához.

*

A Biotrans Kft-vel kötött szerződés alapján november elejétől az óvárosban is megvalósul a használt sütőolaj gyűjtése. Első alkalommal az óvárosi Cintia ABC-nél kihelyezett edénybe gyűjtik a használt olajat, amit értesítésre folyamatosan elszállítanak. A gyűjtőbe PET-palackban vagy lezárt üvegben lehet a használt sütőolajat elhelyezni.

Remélem az óvárosiak élnek az alkalommal, és igény esetén további gyűjtőhelyek is létesülhetnek.

Keressenek továbbra is bizalommal a szokásos elérhetőségeimen:
szabogabor@mail.battanet.hu
06 20 222-2930

Szabó Gábor
képviselő