A képviselő naplója

Szabó Gábor beszámolója

Május beköszöntével virágba borult településrészünk is, hiszen kikerültek az oszlopokra, köztéri balkonládákba a muskátlik és az egyéb kedélyjavító, szemet gyönyörködtető virágos növények.

Május 4. A felém jelzett közterületi, parkfenntartással is kapcsolatos észrevételekkel – úgy mint fűkaszálás, gallyazás, gyomirtás, nyitott csapadékvíz-elvezető karbantartás – minden esetben értesítem a megfelelő hivatali osztályt, akik igyekeznek a lehető leghamarabb megoldani a felmerülő problémákat.

Május 8. Számos megkeresés érkezett hozzám egy közterületen hagyott, rendszám nélküli személygépkocsival kapcsolatban. Ez esetben egy óvárosi család utolsó élő tagjának sajnálatos halálesete miatt maradt gazdátlanul a gépkocsi. A közterület-felügyeletünk mindent elkövet, hogy a hivatalos utat bejárva a jármű elkerüljön a helyszínről.

Május 11. A II. Óvárosi bringatúra szervezése folyamatban van a Battai Motorosok Egyesülete által, hiszen június 24-én 10-12 óra között idén is szeretettel várják a kerekezni szerető érdeklődőket. Az eseményen ismét sor kerül tombolasorsolásra, amire a TESCO-GLOBAL Áruházak Zrt. százhalombattai áruházának vezetőjétől felajánlott 50.000 Forint értékű adományaként különböző kerékpáros kiegészítőket válogattam össze a helyi üzlet polcairól.

Május 12. Örömömre szolgált, hogy a 10 éves Muslinca Dalárda jubileumi ünnepségére itt a Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban került sor. Az eseményen fellépett a tárnoki Hajtóka Egyesület énekkara, a Tököli Hagyományőrző Férfikar, Cselefendi Asszonykórus és a Battai Muslinca Dalárda. A közel négy órás vacsorás esten Vezér Mihály polgármester úr és Sinka László képviselőtársam is részt vett.

Május 13. Újra bolhapiac volt az Óvárosban, ezúttal a bizonytalan időjárás miatt a közösségi ház nagytermében töltötték meg az asztalaikat az árusok, a vásárlás reményében idelátogatók nagy örömére. Windisch Szilvia főszervező tájékoztatása szerint legközelebb augusztus 26-án lesz ismét Bolhapiac.

Május 14. Loós Attila ötlete nyomán immár harmadik éve kereshetnek JÓFEJ köveket a gyermekek, családok, városunk játszóterein, közterein.
Ezúttal is a 1026. számú Szent László király cserkészcsapat tagjainak segítségével lettek kihelyezve ezek a színes, festett kövek, amiket majd gyereknapon válthatnak be a játékban részt vevők.

Május 16. Több év kényszerű szünet után újra lapátoltam az Óvárosi Papírkutyák hajójában a május 20.-i tavi sárkányhajó versenyre készülvén, remélem több ilyen „kényszerű” szünet nem lesz.

Május 17. Személyesen is gratulálhattam Vigh Orsolya óvárosi lakosnak, aki Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült „eredményes szakmai tevékenysége elismeréséül” és nem mellékesen egy sikeres újraélesztés okán kapta meg ezt a rangos elismerést.

Május 20. Újra egy hajóban eveztünk az Óvárosi Papírkutyákkal a tavi sárkányhajó versenyen. A több mint 11 éve alakult társaság csapatkapitányaként rég nem látott tagjainkkal egy igazán jó hangulatúra sikeredett napot töltöttünk együtt, és ott folytattuk, ahol ezt évekkel ezelőtt abbahagytuk.

Május 22. Az Ifjúsági, Sport, Kulturális és Közrendi Bizottság közel tucatnyi napirendi javaslatai között szerepelt a „Beszámoló Százhalombatta Város közbiztonságának helyzetéről”, melynek kapcsán őrsparancsnokunktól kértem az egyre romló közlekedési morál javításában a Rendőrség közreműködését.

Május 23. A Pénzügyi, Egészségügyi, és Városüzemeltetési Bizottság ülésén napirenden volt többek között a Szent László út 17. szám alatti ingatlanon a csekkbefizető automata létesítésével kapcsolatos döntés meghozatala, amely egy előzetes igényfelmérés után a júniusi képviselő-testületi ülésen fog visszatérni.

Május 24. Több megkeresés érkezett hozzám a nem megfelelő kutyatartással, és különböző együttélési normákat be nem tartó lakókkal kapcsolatban, amelyeknél csak végső esetben szoktam javasolni a hatóságokhoz fordulást jogorvoslatért.

Május 25. A képviselő-testületi ülés közel 40 napirendje között szerepelt az egészségügyi alapellátással, szakellátással kapcsolatos döntések; Helyi Esélyegyenlőségi Program felülvizsgálata és elfogadása; Százhalombatta Város Önkormányzatának 2022. évi zárszámadása, valamint a vagyongazdálkodás 2023. évi irányelvei. Bővebben a www.battanet.hu oldalon olvashatnak.

Május 28. Gyereknapon került sor a JÓFEJ kövek begyűjtőinek „megajándékozására”, amihez hozzájárult a HH-TC Super Diszkont, az Üveghegy Kiadó és a Família fagyizó. Az immár harmadik alkalommal lebonyolított játék utolsó napjaiban lett számomra világos, hogy milyen sokan szeretik ezt a családi időtöltést. Rengetegen jelentek meg vasárnap kora délután, hogy megmutathassák és beválthassák a „kincseiket”.

Május 28-29. Pünkösdi szentmisék az Óvárosban. Tamási József atya távollétében és közbenjárására a kongói születésű Mawasala Mbela Fabien atya tartotta az ünnepi szentmiséket. Akik vasárnap és hétfőn részt vettek ezeken, tanúi lehettek a verbita szerzetes (2019 nyarán szentelték pappá) szinte hibátlan nyelvtudásának, és hogy mennyire felkészült Százhalombattából is.

Június 2. Városi Pedagógusnapi ünnepségre került sor a Barátság Kulturális Központ színháztermében, ahol átadtuk a Pedagógia Díjat, Elismerő Okleveleket, Emléklapokat és a nyugdíjba vonuló pedagógusokat is köszöntöttük.

Június 3. A százhalombattai Családok Átmeneti Otthonának gyermeknapi rendezvényére látogattam ki az óvárosi focipályára, ahol önfeledt napot tölthettek a dolgozók, lakók és a meghívott vendégek.

Június 4. A Nemzeti Összetartozás Napjának 103. évfordulóján tartandó megemlékezésen számos városlakó jelent meg a Szent István templom melletti új Trianon-emlékműnél.

*

Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy meghívjam a Százhalom magazin olvasóit a 2023. évi Óvárosi Kulturális Napok és Szent László napi búcsúra június 23-24-25 -én, ami idén is a Barátság Kulturális Központ szervezésében valósul meg. A szervezés folyamatban van, a megszokott közösségi médiafelületeken hamarosan olvashatják a részletes programot.

Keressenek továbbra is bizalommal a szokásos elérhetőségeimen:

szabogabor@mail.battanet.hu
06 20 222-2930

Szabó Gábor
képviselő