A képviselő naplója

Szabó Gábor beszámolója

Az ünnepek közeledtével ismét, számos adományozónak köszönhetően sikerült, ha csak rövid időre is, de gondtalanná tenni tucatnyi százhalombattai rászoruló életét, amit az új évben a lehetőségeknek megfelelően igyekszek rendszeressé tenni!

December 15. Az Óvárosi Nyugdíjas Klub karácsonyi összejövetelén tekinthettem meg az Óvárosi Pitypangos Tagóvodások gyermekeinek a műsorát.

December 16. A Matta-kerti telek megvásárlása után 3,5 évvel a lakókkal történő többszöri egyeztetések mellett idén karácsony előtt megépült a 60-70 férőhelyes parkoló. A részletekről külön írásban olvashatnak!

A Családok Átmeneti Otthonának ünnepi műsorára kaptam meghívást a vezetőktől, ahol az ajándékozást is felülmúlta amikor az egyik előadást a gyermekek jelnyelvvel adták elő.

December 17. A már megszokott de­cemberi színházi előadás a Zenálkó Etel Közösségi Házban, a Thália Batta Tanodától, idén az általuk írt Karácsonyi Mese volt. Rendkívül jól sikerült darab volt amit szenzációsan játszottak a fiatal növendékek.

December 18. Nagy Balázs alpolgármester úr fenyőfadíszítésén vettem részt az Erkel körúton, ahol tucatnyi érdeklődő tölthetett együtt egy kis időt.

December 21. A Sérültekért Alapítvány karácsonyi ebédjét Hoan Kim, a HHTC üzletek tulajdonosa ajánlotta fel, amiket a gyümölcslékkel és szénsavas italokkal tettem teljessé. A dolgozókkal és gondozottakkal elfogyasztott ebéden egy új arcát ismerhettük meg mindenkinek.

Ebben az évben rendhagyó módon a 1026. sz. Szent László király Cserkészcsapat betlehemező gyermekeit fogadtam a Matta-kerti parkoló karácsonyfájánál, ahol tucatnyi érdeklődővel tekintettük meg őket.

December 22. Szalai Attila képviselőtársam ünnepi vacsorája a hajléktalanszállón idén is meg lett tartva, ahová Török Sándor alpolgármesterrel úrral most sem érkeztünk üres kézzel, így az egytálétel mellé jutott, savanyúság, gyümölcs, édesség.

December 23. Több felajánlónak köszönhetően a szenteste előtti napon újra­ ­tucatnyi rászoruló egyedülálló és család otthonában jártam, ahová leginkább egytálételeket, készételeket, tartós élelmiszereket, pipere cikkeket vittem. Az örömkönnyek, hálás mosolyok nekem jutottak, de álljon itt azok névsora akik nélkül nem jöhetett volna létre: Halom Truck Szervíz Kft., Bubamara Cukrászműhely, Kisvakond Kertépítészet, Battai Motorosok Egyesület, Berci Konstrukt Kft. és számos magánszemély.

December 30. Az első Óévzáró Tini­diszkón közel 30 százhalombattai 8. osztályos tanuló vett részt. Hálás köszönet a Metronóm Dobiskolának a profi fény- és hangtechnikáért, valamint Bánkúti Barnabásnak, aki a zenét szolgáltatta. A jelképes belépőjegy árából további tartós élelmiszerek kerültek megvásárlásra, melyek januárban kerülnek a megfelelő helyekre! Jó volt látni a fiatalokat táncolni, szórakozni, beszélgetni.

Január 1. Sajnálatos térdsérülésem okán csak szűkebb lakókörnyezetemben sétáltam szemeteszsákkal, szemétszedő csipesszel újév első napján, mivel ez már hagyománynak mondható.

Január 6. A szerb karácsonyi misén vettünk részt feleségemmel Csupics Nikola, a Szerb Önkormányzat Elnökének meghívására.

Január 7. Elérkezett az év talán legnagyobb kihívása, az újévi „dunai csobbanás”. Idén több érdeklődő mellett fürdőztünk meg a 4-5 fokos folyónkban, bízva egy egészségesebb új évben.

Január 8. A Matta-kerti karácsonyfa leszedése közben szembesültem vele, hogy rajtam kívül mennyien tettek rá díszeket, melyek között számos házi készítésű is volt. A díszekkel majd decemberben újra találkozhatnak a készítőik.

Január 12. Az Óévzáró Tinidiszkón felajánlott tartós élelmiszereket és a belépőjegyek árából vásároltakat eljuttattam százhalombattai rászorultaknak, ezzel két tucatnyi városlakó arcára sikerült mosolyt csalni január második hetében.

Január 15. Az ortodox újév beköszöntével ahogy minden évben, úgy idén is leszedtem a falu karácsonyfájáról a díszeket, hogy decemberben újra felkerülhessenek majd a fára.

Január 22. A Magyar Kultúra Napja alkalmából megrendezésre kerülő ünnepi programok kezdetekor mondhattam el a köszöntőmet a megjelenteknek a Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban, ahol a nap az „Átlátszó víz legyen…” című Cseh Tamás-esttel zárult.

Számos eseményt tekinthettek, tekinthetnek meg nemcsak a településrészen élők, többek között: „Egy csepp népköltészet” A Cselefendi Asszonykórus és a Muslinca Dalárda közreműködésével, Maszk Bábszínház előadása óvodásoknak és kisiskolásoknak, Wass Albert-est Rékasi Károllyal, Pokorny Piknik (interaktív előadás) Pokorny Liával és Gönczi Dorkával, Te rongyos élet (operett egyveleg) Teremi Trixivel, Csere Lászlóval, Farsangi családi nap és mulatság a Galiba Társulattal, Népzenei koncert a Bazseva Zenekarral.

Január 23. Vezér Mihály polgármester úrnál jártam a 2023. évi költségvetés tárgyában megbeszélést folytatni, aminek részleteiről a következő számban olvashatnak.

Január 31. A Pénzügyi, Egészségügyi és Városüzemeltetési Bizottság rendkívüli zárt ülésén a polgármesteri, alpolgármesteri, és képviselői vagyonnyilatkozatok nyilvántartásba vételére került sor.

Február 5. Vasárnap délután fogadtak otthonukban a 2023. első óvárosi újszülött gyermek szülei Nikoletta és Máté, akiknek első gyermeke, Bede Konrád január 13-án pénteken született 4050 g súllyal, 55 cm-rel.

Matta-kerti parkoló

Lassan húsz éve a – mondhatni nem megfelelően felparcellázott – Matta-kert legnagyobb hiányossága, hogy az üres telkek fokozatos csökkenésével és az egy családra eső autók növekedésével túlzsúfoltság lett jellemző erre a területre.

2019-ben az akkori képviselő-testület döntése alapján megvásárlásra került egy, a Körtefa u. – Almafa u. alján található dupla telek, amire a lakókkal történő egyeztetések után – három lehetőségből választhatóan – parkoló kialakításáról döntött az új testület. Ennek megvalósulását a Covid és az orosz-ukrán háború ugyan hátráltatta, de 2022 év végére átadásra került.

Az építkezést természetesen napi rendszerességgel figyelemmel követtem, így néhány információt megosztanék a műszaki leírással kapcsolatban.
A zöld terület teljes rendezése után a geotextília leterítése következett, majd 15 cm M56 és 5 cm M22 terítése, tömörítése. A területen összegyűlt csapadékvíz egy burkolt árokban kerül összegyűjtésre és a Körtefa utca burkolata alatt épített áteresszel lett átvezetve a meglévő vízelvezető árokba. A burkolt árok és az autósok védelmét szalagkorlát kialakításával oldották meg.

Észrevételeim alapján sokat javult a helyzet az utcákban, sőt éjszakánként csak pár szabad hely marad a parkolóban.

Keressenek továbbra is bizalommal a szokásos elérhetőségeimen:
szabogabor@mail.battanet.hu
06 20 222-2930

Szabó Gábor képviselő