A képviselő naplója

Szabó Gábor beszámolója

A közösségi célú költségvetési program ötleteinek beadási határideje november 30. A felhívás a http://battanet.hu/kozossegi-koltsegvetes/ weboldalon olvasható, vagy igény esetén házhoz viszem a nyomtatványt, amit kitöltés után leadok a Hivatalban!

Október 12. Megtörtént a Matta-kerti parkolót és a szomszédos telkeket elválasztó növények elültetése. A ZÖFE munkatársai 90-90 db babérmeggyet telepítettek, melyek – folyamatos gondozásukkal – hónapok múlva tökéletes sövényt fognak alkotni.

Október 14. Kellemes időjárás közepette élettel telt meg szombaton délután a Szent László tér. 12-16 óráig Windisch Szilvi szervezésében zenés bolhapiacon vehettek részt az érdeklődők, akik idén utoljára árusíthattak, böngészhettek szabadtéren.

17 órától az 1026. sz. Szent László Király cserkészcsapatnak köszönhetően igazi családi utcabálon tölthették együtt az időt a résztvevők. Fényfüzérek, cserkészsátor, különböző játékos vetélkedőknek felállított állomáshelyek, büfépult és asztal, hangtechnika, valamint az elmaradhatatlan sörpadok és asztalok voltak a tér tartozékai, ahol egészen 22 óráig rophatták a táncot a szórakozni vágyók.

Október 17. Szent László úton több napig szivárgott a víz az útburkolat alól, ahol többszöri bejelentésre tudták csak megkezdeni a munkálatokat. A csőtörést javították és az úttest helyreállítása után már zavartalan a közlekedés ezen a szakaszon.

Újra a Városi Szabadidő Központban, a Sportdíj Gálán adhattuk át a Testnevelési és Sport Elismerő Okleveleket városunk sportolói, edzői, testnevelő tanárai részére.

Október 18-19. Oláh Leventével, az OMSZ mentőtechnikusával először az Óvárosi Pitypangos Tagóvodában majd a lakótelepi Pitypangos Óvodában jártunk. Ezúttal az „Alapvető elsősegélynyújtás – vérzés csillapítás, csont sérülések” témájú előadást hallgathatták meg az intézmények dolgozói.

Október 21. Közös egyeztetésen a Battai Motorosok Egyesületével és a Mikulással immár biztossá vált: december 2-án szombaton 16-19 óráig a várva várt 3. Battai Mikulás Gurulás lesz a megszokott útvonalon.

Október 23. A Szent István templom melletti kopjafánál koszorúzással, illetve a BKK-ban tartott ünnepi műsorral emlékeztünk az 1956-os forradalom és szabadságharcra, ahol Katona István vehette át a Pro Urbe Százhalombatta díjat.

Október 24. Elkészült a SZISZKI melletti játszótér körüli új, 350 méter hosszú, rekortán borítású futópálya, amit az átadáson a SZVISE Atlétikai Szakosztály futói avattak fel.

Október 25. Százhalom Est a Hamvas Béla Városi Könyvtárban, ahol író-olvasó találkozón Mezei Márkkal beszélgetett a megjelent, új kötete kapcsán Balpataki Katalin.

Október 26. A Polgármesteri Hivatal az idén is várja a karácsonyfa felajánlásokat, amiket a településrészek központi terein, valamint az intézményekben fognak felállítani. A jelentkezéseket november 27-ig várják az alábbi elérhetőségeken: Kovács-Borbély Zsuzsa, kovacszs@hivatal.battanet.hu, 06-23/542-274 , 06-23/542-139.

Október 28. A Thália Batta Tanoda növendékei a BKK nagyszínpadán is bemutathatták (az Óvárosban nyáron már láthattuk), a Rock Suli című vizsgaelőadásukat. Teltház, hatalmas siker, hosszú percekig szóló vastaps, ováció volt a fantasztikus előadásért a jutalma a színészpalántáknak.

Október 29. Immár 4. alkalommal egy háromgyermekes anyuka szervezésében „csokit vagy csalunk túra” volt a Matta-kertben. Évről-évre nő a résztvevők száma, idén több mint félszáz gyermek és közel 30 fogadó család részvételével járták be, remek időjárási körülmények között az itt található 6 utcát.
A vasárnap esti 1 és negyed órás, 15 km-es körjáratom során feljegyeztem 3 db közvilágítási hibát; több vezetékbe, űrszelvénybe lógó gallyazási munkát, beszakadt útburkolatot, vízelvezető folyóka javítást, ezeket továbbítottam a Műszaki Irodának.

Október 30. Újraindul a komp! A Ferry Révhajózási Társaság tulajdonosának tájékoztatása szerint 30-án reggel 7 órától 17 óráig, egyelőre hétköznapi működéssel.

Október 31. Az Erkel krt. – Bláthy O. u. parkoló építésével kapcsolatban kiírt közbeszerzési eljárási bíráló bizottság ülésén vettem részt.

November 4. A százhalombattai KÉSZ csoport szervezésében és az 1026. sz. Szent László Király cserkészcsapat közreműködésével emlékeztünk meg az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseiről és áldozatairól a Szent István téri kopjafánál.

*

Szeretném felhívni a figyelmet a közeljövő eseményére, ami ezúttal már zárt térben lesz megtartva november 11-én: Márton napi bolhapiac az óvárosi Zenálkó Etel Közösségi Házban, ahol sütőtök, zsíros kenyér, forralt bor, forró tea várja a résztvevőket.

Köszönöm a javaslataikat, véleményeiket, keressenek ezután is bizalommal
a szabogabor@mail.battanet.hu e-mail címen,
vagy a 06-20-222-2930 telefonszámon.

Szabó Gábor
képviselő