A képviselő naplója

A járványügyi szigorítások meghosszabbítása miatt márciusig biztosan várni kell az Omega Sportcentrum és a Thália Tanoda megnyitására.
December eleje óta ismét nagyon sok jó szándékú embertársunknak is köszönhetően számos battai rászorulónak segíthettem.

Ezúton is gratulálok a Pest Megye Közgyűlés Százhalombatta Óvárosában élő díjazottjainak: Év tűzoltója: Rózsa Gábor, Év iparosa: Ostorházi család.

December elején villámlátogatást tettem az óvárosi Pitypangos tagóvodában, ahol újra birtokba vehették a gyermekek a „nagy” mászókát, aminek a hibás elemei cserélve lettek. A teljes mértékben szülői hozzájárulásból megvalósuló „csúszdaprojektet” is megtekintettem. Az aulában ilyenkor immár szokásos mézeskalács falu látványa újra ámulatba ejtett.

A januárban beköszöntött hideg időjárás beköszöntével egyre többen keresnek meg tűzifa igénnyel, amit a felajánlásoknak köszönhetően sikerül is teljesíteni. Akinek a szállítással is gondja akad annak korlátozott mennyiségben felajánlotta segítségét egy dunafüredi család.

December 15. Vezér Mihály polgármester kérésének eleget téve, illetve a falusiak igényeit is figyelembe véve, leadtam az ezzel kapcsolatos rendelet módosításával kapcsolatban a javaslataimat:

• közterületi zöldhulladék szállítására megoldást találni
• korlátozott mennyiségben gally elszállítás
• matricás zsákok értékesítése
• éves díjfizetés lehetősége
• online ügyintézés a Szákom Kft.-nél

A fejleményekről itt is hírt fogok majd adni.

December 22. Szalai Attila karácsonyi ételosztást tartott a hajléktalanszállón, ahol Török Sándor alpolgármesterrel segédkeztünk. A lakók savanyúságot, édességet és gyümölcsöt is kaptak az ebédhez.

December 24. A szenteste délelőttjén 25 embertársunk asztalára került melegétel és tartós élelmiszercsomag. Köszönet érte a Halom Truck Service KFT.-nek, a Rakott krumplinak, a postásunknak Albert Gábornénak (Hajninak), a Mucika Husikájának és az összes névtelenségbe burkolózó felajánlónak.

December 26. Visszatértem egy-két családhoz süteménycsomagokkal.

December 28. Egy szerény körülmények között élő négygyermekes család kérte a segítségemet, mert elromlott a villanybojlerük. Több felajánlás is érkezett, és következő nap az EVOSOL jóvoltából már felszerelésre került a legmegfelelőbb, így újra volt melegvíz a házban.

December 31. Szilveszteri Matta-kerti örömfutás 2021 az Óvárosi Papírkutyákkal. Az egyéni sporttevékenység okán a szűk lakókörnyezetünkben, az elmaradhatatlan év végi futáson szép számmal teljesítették kicsik és nagyok a 2021 méteres távot.

Január 1. Az immár hagyományosnak nevezhető újévi sétám során 2 zsák szeméttől szabadítottuk meg a megjelentekkel a környezetünket.

Január 4. Az óvárosi Pitypangos Tagóvoda udvarán lévő új csúszdához beszereztem egy gumilapot, ezzel is hozzájárulva a példás szülői összefogás sikeréhez.

Január 9. Betlehemi jászol szétszerelése, ami apróbb átalakításon fog átesni.

Január 13. A Matta-kerti lépcső melletti bokorba ismeretlenek nagyobb mennyiségű, eltüzelésre alkalmas faanyagot dobáltak, ami természetesen el lett távolítva onnan, és egy óvárosi család azóta már „felhasználta”.

Január 15. A Szent László téren felállított karácsonyfára a lakók által feltett díszeket (5 doboz), elcsomagoltam és a közösségi házba elraktam, hogy december­ben minél több dísz „tulajdonosa” ismerhesse majd fel a sajátját.

Január 22. A Csenterics úton a Hajléktalanszálló és az Erőmű körforgalom közötti szakaszra kértem 1 db köztéri kukát, valamint a Kossuth Lajos utcai sportpálya parkolójában lévő pótlását.

A 2020-ban városunkban 135 fő gyermek született és 189 fő elhunytról kaptam tájékoztatást. A legelső óvárosi gyermek Karacs Olivér Balázs (3800 g, 58 cm), aki 2021.01.21-én láthatta meg szüleit.

A Régészeti Parknál a Földvár felé újra kátyúmentesen lehet használni az utat.

KÉREM VIGYÁZZANAK, VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA!

Elérhetőségeim a szokásosak, keressenek bizalommal: szabogabor@mail.battanet.hu és 06-20-222-2930.

Szabó Gábor