Gyerekkacaj tölti be újra óvodánkat

Pitypangos pillanatok

Május 25-től a kormányrendeletnek megfelelően, normál rendben „újra” kinyitotta kapuját a Pitypangos Palántáknak Óvárosi Tagóvodánk. Sok családnak nagy segítséget jelentett ez az intézkedés a hosszú karantén időszak lezárásaként. A szülőket visszaszólította a munkahely, a gyermekek felügyeletét már nem tudták volna – vagy nehezen – az óvoda nélkül megoldani.

Az első héten nem teljes létszámmal indultunk, de a következő hetektől egyre több szülő jelezte gyermeke részére az óvodai ellátás igénybevételét. Két hónap csönd után, újra gyerekzsivaj töltötte be óvodánk épületét, udvarát. Jó volt látni a mosolygós gyermekarcokat, a rég nem látott barátok, ovis társak „első” találkozását, örömét. Az óvodapedagógusoknak is feltöltődés ez az időszak, hiszen újra élvezhetjük a gyermekek szeretetét, ragaszkodását, mosolygó tekintetét.

Csoportjainkban a nyári élet közeledtével is biztosítjuk óvodásaink részére a változatos, fejlesztő tevékenységformákat. A lehetőségeknek megfelelően sokat tartózkodunk a szabad levegőn, ahol szervezett, és kötetlen mozgáslehetőségeket, játékokat biztosítunk a gyermekeknek.

Mivel a veszélyhelyzet nem múlt el, az óvodai élet folyamán igyekszünk betartani az óvintézkedéseket, – a szülők figyelmét is felhívjuk a szabályok betartására – hiszen fontos számunkra megóvni óvodásaink és a dolgozóink egészségét. Továbbra is vigyázzunk egymásra!

Mindenkinek jó egészséget kívánunk!

a Százhalombattai Pitypangos Óvoda Óvárosi Tagóvoda
kollektívája nevében:
Kovács Szilvia
óvodapedagógus