A képviselő naplója

Szabó Gábor beszámolója

A fokozódó járványhelyzetben örömteli dolgokról is lehet beszámolót írni. Egy szerény körülmények között élő egyedülálló óvárosi nő (akinél már ezelőtt is többször jártam és a VCSGK „látókörében” is van) külterületen álló házának a tetőjavításában kérték a közbenjárásomat. A tetőjavítás folyamatban, és heti rendszerességgel viszem neki a tartós élelmiszerrel, tisztálkodó szerekkel, ruhákkal megrakott szatyrokat, hála a felajánlóknak.

Nagyobb mennyiségű tűzifa felajánlás is érkezett, amelyben a közvetítésemet kérték, több rászoruló család otthonában lesz ezáltal meleg a hidegebb napokon. A Pest Megyei Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület térítéses szolgáltatás keretében vállalja veszélyes, elöregedett, ”túl nagyra nőtt” fák kivágását. Több ilyen munkából származó fát feldarabolva le is szállítottak az általam megjelölt falusi rászorulóknak.

Folyamatosan jelzik számomra, hogy a faluban nyers húst tesz ki valaki közterületre, ami nemcsak közegészségügyileg aggályos, hanem balesetveszélyes is, nem beszélve arról, hogy a kóbor és vadon élő állatokat is beszoktathatja ezáltal a lakott területre.

Az enyhe időjárásnak köszönhetően több építkezés környezetében az ott lakók panaszkodtak az úttestre felhordott sárra, a Közterület-felügyelettől kértem a sűrűbb ellenőrzést ezeken a helyeken.

Nov. 3.: Több Határ utcai lakó kérte, hogy az utca elejére kerüljön ki a zsákutca tábla, mert egyre több eltévedt autós forgolódik az utcájukban. A tábla természetesen kikerült.

Nov. 4.: Ismét rendkívüli jogrend van érvényben aminek értelmében a képviselő-testület hatáskörét a polgármester gyakorolja 90 napig, valamint szigorítottak a járványügyi szabályokon.

A helyi KÉSZ szervezésében az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének 64. évfordulóján az áldozatokra emlékeztünk a Kopjafánál, ahol a megemlékezők gyertyát gyújtottak a nemzeti gyásznapon.

Nov. 5.: Kihelyezésre került városrészünkben a karácsonyi díszkivilágítás, a tavalyinál sajnos kevesebb kerül ki szerte a városban. Idén került a Szabadság útra is 12 db, valamint a Szent László utcára 12 db és a Révész utca elejére egy fényfüzér.

Javítva lett a Meggyfa utcában egy megsüllyedt csatornafedél, valamint a Szent László utcában is a díszburkolat (ennek köszönhetően már nem a házak kertjébe folyik be az utcáról a csapadékvíz).

Nov. 6.: A „Látni és látszatni” akció keretén belül az érdi rendőrkapitányságon osztottak ehhez kapcsolódó termékeket, kérésemre Bátyi László alezredes őrsparancsnokunk hozott ezekből, melyeket szétosztottam az igénylőknek.

Nov. 7.: Az óvárosi Pitypangos Tagóvoda előkertjébe lett elültetve önkéntesekkel az a 10 db cserje, amit a Tesco játékában a Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat nyert meg.

Nov. 9.: Településfejlesztési és templom-rekonstrukciós ügyben kerestük fel Bóna Zoltán országgyűlési képviselőnket a fogadóóráján, Lukács Bernadett képviselő társammal és Csupics Nikola Szerb Nemzetiségi Önkormányzat elnökével.

Nov. 10.: Újabb illegális hulladéklerakás történt a Sánc-hegyen, a rendőrségi helyszínelés után Tolnay Győzővel és Szalai Attilával megtisztítottuk a helyszínt.

Nov. 13.: Az elmaradt Sportdíj Gála 2020 díjainak kiosztásában is örömmel vettem részt. Testnevelési és Sport Oklevélben részesült Dávid Cintia az „Év legjobb sportolója egyéni lány bronz fokozatban”, illetve a Százhalombattai 1. Számú Általános Iskola IV. korcsoportos labdarúgó csapata az „Év legjobb utánpótlás sportolója csapatban”.

Nov. 14.: Az óvárosi Pitypangos Tagóvoda előkertjében még mindig maradt beültethető terület, így Loós Attila felajánlásából újabb növények kerültek ide, ezzel is megszépítve az óvoda környezetét.

Nov. 19.: Több úthiba és megsüllyedt csatornafedlap lett javítva a városrészünkben.

Nov. 21.: A Kárász utcában élő szép­korúak telke előtti csapadékvíz-elvezető árok rendbetételében Szalai Attila képviselő­társam és egy tucatnyi önkéntes vett részt. A kibetonozatlan árokból kilapátoltuk a hordalékot, amit a Szákom Kft. szállított el. A lakók reggelivel, süteményekkel, valamint forralt borral és forró teával láttak el bennünket.

Nov. 26.: Videokonferencia keretén belül tájékoztatta polgármester úr a képviselőket a 2020. évi költségvetéssel kapcsolatban. A februári 1,2 milliárd hiány és az őszi 331 milliós hiány mostanra 191 milliós pozitív többletre változott. Ez köszönhető az egyensúlyi intézkedéseknek és a költségvetési rendeletmódosításoknak. A településrészünk fejlesztésével kapcsolatban is a rendkívüli jogrend végeztével fog egyeztetni a képviselő-testület remélhetőleg 2021. februárjában.

Nov. 27.: Városunk közterületein felállított karácsonyfák díszítésében vettem részt, sajnos az ünnepi forgatag elmaradásával. Pénteken 16 órától az ünnepi díszkivilágítások is felkapcsolásra kerültek.

Nov. 28.: Reggel a betlehemi jászol is újra felállításra került a Szent László templom előtt, ami advent első vasárnapján már teljes „fényében” tündökölt. Köszönet érte Pozsgainé Szabó Évának, Loós Attilának, Mikulásik Gábornak és Varga Péternek.

Dec. 6.: A Családok Átmeneti Otthonában is járt a Mikulás, akinek átadtam 30 db csomagot a bent lakó gyermekek részére!

KÉREM VIGYÁZZANAK, VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA!

Elérhetőségeim a szokásosak, keressenek bizalommal: szabogabor@mail.battanet.hu és 06-20-222-2930.
Szabó Gábor