OMNYE Farsang és álarcosbál

Nagy-Rakita Melinda

A százhalombattai Szekeres József Konferenciaközpontba március 2-án száznál több elegáns vendég érkezett, hogy részt vegyen a hagyományos OMNYE Farsangon.

A színvonalas program első pontja a ­Tolvaj házaspár, Gábor és Kriszta által megálmodott és lelkes tagok interpretálásában megjelenített egyórás vidám műsor volt. Mottójának – „Fő az egészség” – megfelelően a jelenetekben éppúgy szóba került a házastársi évődés, a táplálkozás, a mozgás, mint a juniális és természetesen egy kis romantika sem maradhatott ki. A jókedv és a nevetés eleve garantált volt.

Hangyássy János idei Heltai-verse a kis modell aspiránsról mindenki arcára mosolyt csalt. A gerinctorna témáját feldolgozó rapp szám refrénjét a közönség is hamar megtanulta. A műsort népszerű dalok színesítették, amelyeket a szereplők kórusa adott elő, és amelyekhez végül a vendégsereg is csatlakozott.

Ezután következett az est egyik fénypontja, a jelmezverseny. Ebben az évben még a szokásosnál is színvonalasabb jelmezek készültek. Boszorkányok, szakácsnék, bohócok táncoltak karöltve Szuper Márióval, rapperrel, balerinával, hegedűssel, a kis nárcisszal a Körzeti megb(h)ízott terelgetése mellett. A kreatív és érdekes felvonulás láttán a zsűri ugyancsak törhette a fejét, hogyan döntse el, ki volt a legjobb közülük. Végül dodonai döntés született, minden jelmezes kapott ajándékot.

Ezután következett a vacsora. A hidegtálak és saláták után a résztvevők által hozott sokféle, finom süteményt kóstolhattunk. A szervezők arról is gondoskodtak, hogy senki se maradjon szomjas.

Az est további részében élőzenére táncolhatott a vendégsereg. Ha valaki kívülről bepillantott volna a terembe eszébe sem jutott volna, hogy ott csupa hatvanöt év feletti ifjú ropja a táncot. A nyolcvan éves és a friss nyugdíjas egyaránt a parketten pörgött. A fáradt lábak pihentetése közben pedig baráti beszélgetések folytak a ritkán látott volt kollégákkal. Felemlegették a munkás éveket, elmesélték egymásnak, hogy folyik most az életük, kinek hány unokája, vagy akár dédunokája van, majd visszatértek a táncparkettre.

Összességében elmondhatjuk, ezen az estén minden flottul ment, ami elsősorban a szervezőket dicséri, de a résztvevőkre sem lehetett panasz. Mindenki, aki ott volt hozzátett a kiváló hangulathoz. Így aztán hajnali egyóra is elmúlt mire mindenki hazaindult. Jó mulatság volt. Jövőre ismét találkozunk!