A képviselő naplója

Az újabb járványügyi helyzet árnyékában, a megszokott szeptemberi iskolakezdésen aggódva, egy zsúfolt első őszi hónap van a hátam mögött. Több segítségkéréssel, „útbaigazítással” kerestek meg, úgy mint: adományok eljuttatása a rászorulóknak, közterületbontás utáni helyreállítás elmaradása, illetékes kéményseprők elérhetősége, zöldfelületek karbantartásával kapcsolatos észrevételek (ezzel kapcsolatban egyeztettem a főkertészünkkel és az ezzel foglalkozó cég vezetőjével, akiknek írásban is elküldtem a javaslataimat a jövőre nézve).

Szept. 8-9. Az ELMŰ általi hálózat­kar­bantartás a kiírás szerinti 7-18 helyett már 15:30-16 óra között befejeződött, remélhetőleg ezzel évekre biztosítva a hibamentes szolgáltatást.

Szept. 17-19. Sokan aggodalmuknak adtak hangot, hogy idén elmarad a kertvárosi övezetekben az éves lomtalanítás. Nem így lett. Soha nem látott mennyiségű lom került ki az utcákra, amit a Szákom Kft. emberei folyamatosan dolgozva, megfeszített munkával szállítottak el. Köszönet érte!

Szept. 14-15. Az Ifjúsági, Sport, Kulturális és Közrendi Bizottság, a Pénzügyi, Egészségügyi, Városüzemeltetési Bizottságon kívül a Környezetvédelmi Bizottság, valamint az Oktatási és Szociális Bizottság ülésén is részt vettem.
Szept. 18. Képviselő-testületi ülés. A víziközmű Gördülési Tervei között szerepel szennyvíz ágon a Panoráma utca és Avar közben; ivóvíz és szennyvíz ágon a Szabadság utca és István király utca közötti új beépítésre szánt terület.

A Téglagyári völgy esetleges hasznosításával kapcsolatos döntés CSAKIS a falusiak megkérdezésével és bevonásával történhet.

A „Matrica” Múzeum jövőjével kapcsolatos döntések az októberi testületi ülésre lettek elhalasztva.

Szept. 19. Újra megnyitotta a kapuit a Thália Tanoda az Óvárosi Zenálkó Etel Közösségi Házban.

Szept. 19. Családi nap a Régészeti Parkban; újra szemtanúja lehettem mennyien érdeklődnek az íjászat után, ahol Loós Attila egyesületi elnök avatta be a főképpen fiatalokból álló megjelenteket.

Szept. 21. Szerb búcsú az Óvárosban.

Szept. 21. Az Omega Sportcentrum fogadással egybekötött ünnepélyes megnyitó ünnepsége, ahol többek között Vezér Mihály polgármester úr is megjelent. A sportkomplexum remélhetőleg egy népszerű közösségi hely lesz ezen a településrészen.

Szept. 23. A „Helyi piacok fejlesztése Pest megye területén” című pályázaton elnyert összegből megvalósult a piactér fejlesztése, ahol megnyitó beszédet mondott Bóna Zoltán országgyűlési képviselőnk.

Szept. 25. Fogadóóra. Faluház lehetősége, valamint termelői piac az Óvárosban. A megnövekedett forgalom miatt a Földvár utca kiszélesítése a Régészeti Parknál. A közkút megsüllyedése a Kossuth Lajos utcában. A Matta-kerti Barackfa utcában egy fekvőrendőr telepítésében látják a megoldást az ott lakók, és a parkolási gondok részleges megoldását a nyitott csapadékvíz elvezető befedésében látják, természetesen ott ahol a érintettek hozzájárulnak.

Szept. 25-27. 32. Omega Országos Egyéni Squash Bajnokság, ahol Nagy Balázs alpolgármesterrel átadtuk Vezér Mihály polgármester díját, a három nap folyamán városunk látta vendégül a squash sportág krémjét.

Megnyugtatásul ezúton is közlöm, hogy településrészünkön nincs szó újabb lakóparkok létesítéséről, hiszen az ingatlanértékesítésekkel nem a további bonyodalmak számának növelése a cél. A Matta-kertben az önkormányzat által megvásárolt telek ügyében több javaslatom leadva, a végleges megoldás előtt a lakókkal fogok egyeztetni.

KÉREM VIGYÁZZANAK, VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA!

Elérhetőségeim a szokásosak, keressenek bizalommal :
szabogabor @ mail.battanet.hu és 06-20-222-2930.