A képviselő naplója

Az utóbbi években az adventi időszak eljövetelével valahogy megsűrűsödnek a ­teendőim, nem volt ez másképpen idén sem. Több szépkorú kérte a segítségemet mostanában, aminek szívesen tettem eleget.

November 26. Az óvárosban élő Hoan Kim vállalkozóval érkeztem a Pitypangos Tagóvodába és a Sérültekért Alapítványhoz, ahová elszállítottuk az általa adományozott mosógépet, illetve televíziót, amikhez járt a mosószer és a fali konzol is. Mindkét intézmény kapott szaloncukrot, kézfertőtlenítőt és szájmaszkot.

November 27. Otthonukban köszöntöttem a Mikulásik családot akik immár falusiak lettek, Isten hozott: Judit, Gábor, Máté, Levi.

November 28. Felgyúltak az ünnepi fények városrészünk két főútján, a Szabadság úton, a Szent László utcában, valamint a Révész utca elején és a Zenálkó Etel Közösségi háznál.
Idén először készült adventi koszorú, ami a Szent László szobor elé lett elhelyezve, az első gyertya lángjának meggyújtásakor tucatnyian voltak jelen a készítő Óvárosi Falusi Közösség tagjai.

November 29. A Szt. László téri 2 db napelemes kandeláber akkumulátorait cserélni kellett, újra hibátlanul működnek.

December 1-2. Az Ifjúsági, Sport, Kulturális és Közrendi Bizottság, illetve a Pénzügyi, Egészségügyi és Városüzemeltetési Bizottság ülésén tárgyaltuk meg a napirendi javaslatokat.

December 3. A Hamvas Béla Városi Könyvtár jó hangulatú nyomozós Borestjén vettünk részt az Óvárosi Papírkutyák tagjaival. A résztvevők a belépőjük és a tombolajegyek megvásárlásával a könyvtár alapítványát támogatták.

December 4. A felújított betlehemi jászol kikerült a Szent László templom elé, és egy fa rénszarvas szánkóval színesíti még a terünket. Köszönet jár a Közösség tagjainak: Pozsgainé Szabó Évának, Loós Attilának, Mikulásik házaspárnak, Kardos házaspárnak az áldozatos munkájukért. Eltévedt rénszarvassal találkozhatnak az Erőmű körforgalomba, a Régészeti Park körforgalmánál és az Álmos utcában.

A Zenálkó Etel Közösségi Házban került megrendezésre az idei BattaSlamExtra. Egy üde színfolt volt a faluban ez a rendezvény a Szike és az IM szervezésében.

December 5. Hosszas szervezőmunkát megelőzően került sor a Battai Motorosok Egyesület által szervezett Mikulás-vonulásra, ahol életemben először oldalkocsis motorkerékpáron lehettem a nagy szakállú.

December 7. Az év utolsó képviselő-testületi ülésén döntések születtek:

– Hosszú távú sportkonstrukció meghatározása
– A Panoráma utca és Avar köz szennyvízcsatorna fejlesztése során az irányítástechnika kiépítése jövő év elején fog megvalósulni, amire újabb pénzügyi előirányzat szükséges.
– A vasútállomás előtti 9.527 m2 terület az Önkormányzat tulajdonába kerül.
– Javaslat önkormányzati lakásépítési koncepció kidolgozására
– Születési támogatás bővítése 30.000 Ft értékű babacsomag mellé 30.000 Ft pénzbeli juttatás
– SZÁKOM KFT. közszolgálati feladatainak módosítása többek között:
a) „a családi házas övezetben a telekingatlan előtti járda, valamint az ingatlan melletti úttestig terjedő zöldfelületre ültetett növényzet esetében a megfelelő űrszelvény kialakítása”,
b) „a családi házas övezetben a telekingatlan és a járda, valamint a járda és az úttest közötti területre ültetett növényzet esetében az elektromos vezetékek biztonsági övezetének biztosítása”.
Bővebb információk a https://battanet.hu oldalon.

December 10. Megbeszélést folytattam a 1026. számú Szent László király Cserkészcsapat vezetőjével és a rajparancsnokokkal az idei betlehemezéssel, valamint a helyi közösségi élet jövőbeni fellendítésével kapcsolatban.

December 17. Idén rendhagyó módon pénteken volt az óvárosi karácsonyfa-díszítés, melynek keretén belül mini karácsonyi vásárra, betlehemezésre, kórushangversenyre, szeretetvendégségre és közös fadíszítésre is sor került.

Keressenek továbbra is bizalommal a szokásos elérhetőségeimen:
szabogabor@mail.battanet.hu
06 20 222-2930