A képviselő naplója

Szabó Gábor beszámolója

Sokak életét negatívan befolyásoló döntést hozott a Magyar Posta: november 12-től 366 postahelyen fog szünetelni ideiglenesen a szolgáltatás. Az óvárosi és a Tesco-ban található kirendeltség bezárása mellett annak ellenére döntöttek, hogy az előbbi nyitva tartását Százhalombatta város önkormányzata anyagilag is finanszírozta.

November 2. Kérésemre 2 db térfigyelő kamera lett kihelyezve a Zenálkó Etel Közösségi Házra.

November 4. A KÉSZ százhalombattai csoportja szervezett megemlékezést a Nemzeti Gyásznapon a Szent István téri kopjafához.

November 10. A Pénzügyi, Egészségügyi és Városüzemeltetési Bizottság rendkívüli ülésén a 2023. évi villamosenergia-beszerzésre kiírt, közbeszerzési eljárással kapcsolatos döntéseket tárgyaltuk – a közvilágítás és az önkormányzat fenntartásában lévő intézmények tekintetében.
Márton-napi lámpás felvonulás körjátékkal, népi játékokkal, zsíros kenyérrel, forró teával az óvárosi Pitypangos Tagóvoda udvarán, ahová rengeteg szülő érkezett a gyermekével.

November 11. A Csobolyó Borbarát Klub szervezésében egy telt házas, jó hangulatú Márton-napi mulatságon vettem részt, ahol fellépett a Forr-Más Hagyományőrzők és a Muslinca Dalárda.

November 12. A várakozásokat felülmúló érdeklődés mutatkozott a szombat délutánra meghirdetett bolhapiacra és a jótékonysági palacsintapartira is. Egy gombostűt sem lehetett leejteni a Zenálkó Etel Közösségi Ház nagytermében, ahol szinte már az árusokkal megtelt a ház.
A Gyermekekért Alapítvány javára felajánlott palacsintázásból befolyt összeghez hozzájárultak az 1. számú Általános Iskola növendékei, szülők, az iskola vezetői, dolgozói, valamint számos tárgyi és nyersanyag felajánló, akiknek köszönhetően 311.470 Forint gyűlt össze!

November 17. A pénzügyi bizottság ülését követően a képviselő-testület rendkívüli ülésén elfogadásra került egy kérelem, valamint egy 2022. évi költségvetés módosítás a közvilágítás korszerűsítés beruházásának szükségessége miatt.

November 21. A Százhalombattai Pitypangos Óvoda 50. évfordulója alkalmából rendezett jubileumi programok méltó lezárásaként Pál Feri atya „Hogyan őrizzük meg az életkedvünket? A kiégés elkerülése” címmel tartott előadásán vettek részt a meghívottak az óvárosi tagóvodában.

November 25. A „Százhalombattai Újszülöttek Fája” faültetési program keretén belül 16 db lett elültetve Óvárosban a Csónakos lakóparknál, ahol a családok társaságában Vezér Mihály polgármester köszöntőjét követően lettek átadva a névtáblák.

November 26. Adventi lelki napot szervezett a 1026. sz. Szent László király cserkészcsapat a Szent István templom hittan termébe, amely a délelőtti és a délutáni programokra is megtelt.

November 27. Folyamatosan rengeteg felajánlás érkezett a 2. Motoros Mikulás vonulásra, ami újra a Battai Motoros Egyesületnek köszönhetően valósult meg ebben az évben.

December 2. Immár 5. alkalommal tartottak játékos borestet a Hamvas Béla Városi Könyvtárban, ahol az Óvárosi Papírkutyák csapatában egy igazán jó hangulatú, remek rendezvényen tölthettük el a péntek estét. (Fotó: Tóth Erzsébet)

December 4. A Battai Motorosok Egyesülete szervezésében 2. alkalommal vonult végig városunkban a Mikulás, ahol ebben az évben közel 50 motoros örvendeztette meg a város apraja-nagyját. A rengeteg felajánlónak hála mindenkinek jutott egy kis édesség, ezzel is mosolyt csalva az arcokra. Aki elég bátor volt még a járgányokra is felülhetett, melyek között oldalkocsis motor és quad is volt.

Az érdi Fészek Gyermekvédő Egyesület és a Százhalombattai Családok Átmeneti Otthona után minden településrészen megjelentek a csillogó-villogó mocisok, akik jövőre sem hagyják egyedül a mikulást a városunkban. (Fotók: Boda Tamás)

December 5. A Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban tartotta 30 éves születésnapját a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének százhalombattai csoportja és a 15 éves Battai Dalárda, ahol baráti beszélgetéseket, visszaemlékezéseket tartottak a megjelentek.

December 6. A pénzügyi bizottsági ülésen beszéltük át a testületi ülés napirendi pontjait.

December 7. Ebben az évben sem maradhatott el az Óvárosi Pitypangos Tagóvodában a mézeskalács falu megalkotása, amit megtekinthettem a csodálatos ünnepi díszbe öltöztetett aulában.

Számos kisebb útjavítási munkálatokat végeztek el a Puhi-Tárnok szakemberei, ezzel megszüntetve az eddig felmerülő apróbb úthibákat. A közeljövőben a murvás Battai utca kátyúmentesítése is sorra kerül.

December 8. Az év utolsó, hosszúra nyúlt képviselő-testületi ülésén számos napirendi javaslat elfogadásra került, melyekről bővebben a www.battanet.hu oldalon olvashatnak.

December 9. Településrészünk fenyőfadíszítésére a Szent László téren került sor, forralt borral, forró teával, zsíros kenyérrel, szaloncukorral, csillagszóróval és mini karácsonyi vásárral. A szakadó eső ellenére egy igazán meghitt fenyőfadíszítésen vehettek részt a megjelentek, ahol Canticum Novum Vegyeskarnak köszönhetően sikerült ráhangolódni a közelgő ünnepekre. Az Óvárosi Falusi Közösség tagjainak jóvoltából idén is megtalálható a Szent László téren a betlehemi jászol és a falu adventi koszorúja.

December 10. Immár 10. alkalommal rendezte meg az Ifjúsági Műhely a Batta­Slam-et, aminek ismét nagy sikere volt. Számos fellépő és egy színvonalas verseny szórakoztatta a Zenálkó Etel Közösségi Házba érkezőket.

December 11. Jótékonysági süteményvásárt tartott advent 3. vasárnapján a 1026. sz. Szent László király Cserkészcsapat a Szent László templomban. A mindig sikeres sütivásár bevételével a csapat további munkáját támogathatták az érdeklődők.

Lapzárta után már birtokba vehették az önkormányzat által 2019-ben megvásárolt telken, a a napokban kialakított murvás parkolót a Matta-kertben. Erről bővebben majd a következő számban olvashatnak. (Fotó: Pap Miklós)

Keressenek továbbra is bizalommal a szokásos elérhetőségeimen:
szabogabor@mail.battanet.hu
06 20 222-2930

Ezúton kívánok minden kedves olvasónak áldott, békés karácsonyi ünnepeket,
és eredményekben gazdag boldog új évet!