A képviselő naplója

Szabó Gábor beszámolója

Az óvárosi Zenálkó Etel Közösségi Házban a Barátság Kulturális Központ által rendezett telt házas januári programok után, februárban is folytatódtak a nagy sikert hozó rendezvények sorozata.

Február 5. Vasárnap délután fogadtak otthonukban a 2023. első óvárosi újszülött gyermek szülei, Nikoletta és Máté, akiknek első gyermeke, Bede Konrád január 13-án pénteken született 4050 g súllyal, 55 cm-rel.

Február 7. Az enyhe időjárásnak köszönhetően több kisebb útjavítási munkálatokat végeztek Óváros útjain.

Február 10. Közel 4 hónapja, hogy megvalósult a használt sütőolaj- és zsiradékgyűjtés az Óvárosban. A Cintia ABC-nél elhelyezett edényzetet már többször is üríteni kellett, hála a környezettudatos lakosságnak!

Február 11. Immár 8. alkalommal került megrendezésre a Halom Truck jótékonysági focitorna, amelyen Soczó Ádám gyógykezelésére gyűjtöttek a szervezők.

A 1026. sz. Szent László király cserkészcsapat a farsangi szezon kezdetével idén is megtartotta alapítványi bálját a közösségi házban. Egy gombostűt sem lehetett leejteni a fergeteges hangulatú eseményen, ahol késő éjszakáig szórakozhattak a megjelent érdeklődők.

Február 18-19. A hétvégén rég nem látott farsangi mulatságoknak, és kézműves foglalkozásoknak örülhettek a faluban, gyermekek felnőttek egyaránt.

Február 20. Új összetételben ülésezett az Ifjúsági, Sport, Kulturális és Közrendi Bizottság. Elnöke: Szalai Attila. Képviselő tagjai: Sinka László (alelnök), Szabó Gábor. Nem képviselő tagjai: Győri István János, Szalay János.

Közmeghallgatást tartott Százhalombatta város önkormányzatának képviselő-testülete a 2023. évi költségvetés témakörében a Zenálkó Etel Óvárosi Közösségi Házban. A legnagyobb érdeklődés és figyelem a Százszorszép óvoda bezárásával, vagyis az óvodák összevonásával kapcsolatos előkészítést övezte.

Február 21. A Pénzügyi, Egészségügyi és Városüzemeltetési Bizottság ülésén leginkább a 2023. évi költségvetéssel kapcsolatos javaslatokat vitathattuk meg, valamint különböző városi kitüntetés díjazottjaira tettünk javaslatot.

Február 22. Megjelent a Százhalom Kalendárium 2023. Az immár 10. kötet elérhető korlátozott példányszámban a HHTC Super Diszkont Főtéren és Kodály sétányon található üzletében, valamint az óvárosi Cintia ABC-ben a focipályánál.

Február 23. A képviselő-testületi ülésen elfogadásra került a 2023. évi költségvetés. Bővebben: www.battanet.hu oldalon olvashatnak. Az Óvárossal kapcsolatos döntéseket külön írásban találják.

Február 25. A KÉSZ Százhalombattai csoportja tartott megemlékezést a Kommunizmus Áldozatainak Napján a Szent István templom kertjében.

*

Március 18-án 13-17 óra között ismét megrendezésre kerül a Szent László téren az óvárosi bolhapiac, ahová szeretettel várnak a szervezők minden érdeklődőt, árust és vásárlót egyaránt.

Március 25-én a Víz Világnapja alkalmából a Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat szervezésében Százhalombatta vizes élőhelyei mentén tisztító akciót hirdet. Sok éve már az Óvárosban fogom össze a szemétszedő csapatot a téglagyártól a hideg vizes csatornáig. Indulás 9 órától a téglagyártól, csatlakozni ezen a szakaszon bárhol, érdeklődni, jelentkezni a szokásos elérhetőségeimen lehet.

Keressenek továbbra is bizalommal a szokásos elérhetőségeimen:
szabogabor@mail.battanet.hu
06 20 222-2930

Szabó Gábor
képviselő