A képviselő naplója

Szabó Gábor beszámolója

A június végi képviselő-testületi ülés után, a szünet beköszöntével sem állt meg az élet, így számos – leginkább a szélsőséges időjárás okozta probléma – megoldásában kérték a segítségemet.

A nyári nagy esőzések alkalmával a csapadékvíz gondot okozott többek között a Hun utcában, az Erőmű úton, a Kárász utcában, a Szabadság úton, a Panoráma utcában.

Számos alkalommal jeleztem, illetve kértem a Műszaki Irodától soron kívül fák gallyazási munkáit, bokrok ritkítását, csapadékvíz elvezető árok takarítást, gyommentesítést.

Július 11. Az „Erkel körúti kerékpárút építése” tárgyú közbeszerzési eljárás bíráló bizottsági ülésén vettem részt, ahol elfogadtuk a legmegfelelőbb ajánlatot.

Július 22. Megrendezésre került az Óvárosban a Halom Truck kispályás labdarúgó torna, amelyen remek pályán színvonalas meccseket láthattak az érdeklődők!

A Szilvási Zsolt által szervezett tornán a különdíjamat a DLC csapatának adhattam át, akik a második helyen végeztek.

Július 23. Dr. Tóth Béla világi elnök egy éves szolgálat után, egészségügyi szabadsága miatt búcsú szentmisén köszönte meg Bódai József plébános úr szolgálatát a Szent István templomban.

Július 29. A Kárász utca egy részén a csapadékvíz-elvezető árok javítását végezték el, az ott lakók megelégedésére.

Augusztus 1. Egy fiatal lakótársunk, Tóth Ákos figyelemfelhívásának köszönhetően a leggyorsabb megoldást választva, a Kossuth Lajos utcai Sirály játszótér két tűzrakó helyét takarítottuk ki, remélhetőleg ezzel is meghosszabbítottuk ezek élettartamát.

Az Egyházi képviselő-testületi ülés keretén belül ismerhettük meg Arany Ferencet, az új római katolikus plébános urat, aki százhalombattai állomáshellyel fogja ellátni városunkban és Adonyban papi szolgálatát.

Augusztus 11. Lakossági igény alapján több éve húzódott a Matróz utcai közvilágítás kiépítése, amelynek munkálatai végre megkezdődtek. Előreláthatólag ősszel ilyen fejlesztés a Bulcsú utcában is fog történni.

Augusztus 15. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége helyi csoportjának új elnöke, Kedves Gábor invitálására vettem részt a Boldogságos Szent Szűz mennybevitelének napján tartott megemlékezésen, a dunafüredi keresztnél.

Augusztus 16. Az ünnepélyes megnyitóval „hivatalosan” is megkezdődött a XXX. SUMMERFEST Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár.

Augusztus 20. Az Államalapítás és Szent István Ünnepe alkalmából a Barátság Kulturális Központ által rendezett programokon vehettek részt az érdeklődők a Szent István téren.

Augusztus 24. A Műszaki Irodához és hozzám bejelentett kisebb útjavítási problémák lettek orvosolva a választókerületemben.

Augusztus 26. Windisch Szilvi szervezésében újra bolhapiac volt a Szent László téren, amihez már régóta szerettem volna zenei aláfestést. Ezúttal Reichardt Adrienn és Benedek Laci szórakoztatta a piaci forgatagban résztvevő megjelenteket, akik hideg limonádéval és dinnyével is hűsíthették magukat.

Két nagyobb, szeptemberben tartandó városi programra szeretném felhívni a figyelmet!
8-10-éig Battai Napok („Tiszta Udvar-Rendes Ház” eredményhirdetése, Közösségért Díj átadása, Főzőverseny)
23-án XVII. Tavi sárkányhajó verseny az Óvárosi Papírkutyákkal

A felém jelzett problémákat, javaslatokat minden esetben eljuttatom – ahogy eddig is – a hivatal megfelelő osztálya felé, amikre igyekeznek, igyekszünk mihamarabb megoldást találni!

Köszönöm a javaslataikat, véleményeiket, keressenek ezután is bizalommal
a szabogabor@mail.battanet.hu e-mail címen,

vagy a 06-20-222-2930 telefonszámon.

Szabó Gábor
képviselő