A képviselő naplója

Szabó Gábor beszámolója

A fokozódó járványhelyzet miatt arra kérek minden kedves olvasót, hogy tartsák be a hatályos rendelkezéseket, hiszen közös érdekünk a magunk és környezetünk egészségének megóvása.

Az influenza elleni védőoltásokra az utóbbi években nem volt „igény”, szemben az idei évvel. Az ingyenesen beadható vakcinák idén két hét alatt elfogytak, az oltóanyagok megrendelése megtörtént.Dr. Tóth Béla háziorvos mindenkit arra kér, hogy november 16-a után érdeklődjenek telefonon efelől.

Október 2. A Gyorma utca mindkét felére kikerült a 3,5 t súlykorlátozó tábla, a Rendőrség és a Közterület-felügyelet figyelmét is felhívtam, hogy lehetőség szerint ellenőrizzék sűrűbben a jogkövető magatartást.

Október 3. Az őszi Batta Bringán ismét képviseltette magát az Óvárosi Papírkutyák csapata, ahol is a 14 km letekerése utáni tombola nyereménysorsoláson tagunk többek között a Szamuráj 07 Kft. fődíját, egy kerékpárt is megnyerte. Így a Boda család a kitűnő állapotban lévő kerékpárjukat felajánlották, amit jómagam eljuttattam egy rászoruló óvárosi családnak.

A délután folyamán a Lehel utcai Köbüki játszótér fa játékelemeinek lefestésével úgy gondolom szebbé, és legfőképpen az időjárási viszontagságokkal ellenállóbbá tettük barátaimmal ezeket.

Október 6. Az óvárosi focipályára leszálló mentőhelikoptertől a kosárpálya burkolata megrongálódott, ami a következő nap helyreállításra került.
A helyi KÉSZ és a 1026. számú Szt. László Király Cserkészcsapatnak köszönhetően Aradi Vértanúk napi megemlékezés volt a Szent László téren.

Október 8. A temetői buszmegállót ismeretlenek tiltott önkényuralmi jelképekkel is összefirkálták, valamint lakosok a hulladékgyűjtő kosár hiányára hívták fel a figyelmemet. Természetesen még aznap meg lett tisztítva a megálló, és a kuka pótolva lett.

Október 10. Az év utolsó családi napján vettem részt a Régészeti Parkban, ahol a múzeum munkatársai ismét mindent megtettek, hogy a kilátogatók jó élményekkel távozzanak a nap végén.

Október 12. A esős időjárás következtében ismét szembesültem azzal, hogy mennyire fontos a Halász és Kárász utca csapadékvíz-elvezetésének mihamarabbi megoldása.

Október 13. A „Matrica” Múzeumban a „Vissza a jövőnkbe” című időszaki kiállítás megnyitó ünnepségén vettem részt. Ajánlom mindenki figyelmébe a kiállítást, aki teheti tekintse meg.

Október 14. Több éve felmerülő probléma volt a Téglagyár mögött található trafó állapota, ami az ELMŰ szakemberei szerint immár javíthatatlanná vált. Az új trafó előreláthatólag a Határ utca alján kerül elhelyezésre, addig is a fogyasztókat átkötötték egy másikra.

Október 23. A városi ünnepségek elmaradása ellenére Loós Attilával, a Százhalombattai Hagyományőrző Íjászok Elnökével koszorúkat helyeztünk el a Kopjafánál.

Október 24. Az általam meghirdetett Duna-parti szemétszedésen közel húsz fővel, civilekkel és képviselőtársaimmal megtisztítottuk óvárosunk eme csodálatos részét. Sajnos 10 zsáknyi szemét gyűlt össze, és ami még elszomorítóbb, hogy több zsák építési törmeléket is elhelyeztek eddig ismeretlen személyek.

Október 26. Ifjúsági, Sport, Kulturális és Közrendi Bizottsági ülés.

Október 27. Pénzügyi, Egészségügyi és Városüzemeltetési Bizottsági ülés.

Október 28. Megnyitotta kapuit a Szent László úti volt óvoda épületében a Napos Holdas Meseház.

Október 29. Illegális szemétlerakás történt a Sánc-hegyen. Eddig ismeretlenek nagy mennyiségű építési törmeléket tettek le, ami miatt feljelentést is tettem a Rendőrségen. A sikeresebb felderítés érdekében Vezér Mihály Polgármester úr 200 ezer forintot, Szél Pál képviselőtársam 2 havi illetményét ajánlotta fel a nyomravezetőnek.

Október 30. Fogadóóra.

Október 31. I. Matta-kerti halloweeni (csokit vagy csalunk) rémtúra. Civil kezdeményezésen alakult közösségi program lakóhelyemen, ahol több másfél tucat gyermek indult útnak közel húsz helyre. Köszönöm a lelkes kezdeményező és lebonyolító képességét az „elkövető” anyukának.
Az idén utoljára megtartott fogadóórámon az alábbi problémákkal kerestek meg:

  • a 30 km/h korlátozás hatálya alatt és a lakó, pihenő övezetekben a megengedett sebesség túlzott átlépése miatt,
  • a Szent László utcai díszburkolat több helyen megsüllyedt már az évek alatt,
  • a veszélyes letöredezett fák kezelése a Duna-parton,
  • a Téglagyári buszfordulónál parkoló létesítésének lehetősége.

Képviselő-testületi ülés, október 29.

• Százhalombatta Város Önkormányzata részt vesz az „Illegális hulladéklerakók felszámolása 2020” pályázaton, ahol 10 millió forint támogatásra nyerhető el.

• A városban működő médiák összevonása

• Szent László téri mélygarázs üzemeltetésével kapcsolatos döntések

• Elektromos töltősziget kialakítása a BKK épületének hátsó részénél

• Dunafüredi út és a Hága László út közötti füves terület átminősítése, a parkolási gondokat csökkentése céljából

• A pénzügyi, költségvetési egyensúly javítására, tartós fenntartására irányuló döntések (6-10% bérleti díj emelések)

• A „Matrica” Múzeum muzeális kiállítóhellyé történő átminősítése (az EMMI nem tudja támogatni a fenntartást)

KÉREM VIGYÁZZANAK, VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA!

Elérhetőségeim a szokásosak, keressenek bizalommal:

szabogabor@mail.battanet.hu és 06-20-222-2930

Szabó Gábor