A képviselő naplója

Szabó Gábor beszámolója

Eltelt egy hónap, és újra jelentkezem a naplómmal. A február is mozgalmasra sikeredett! A hónap első napján a VII. Medencés Sárkányhajó Nyílt Magyar Bajnokságon vettünk részt az Óvárosi Papírkutyák (idén lettünk 8 évesek) két csapatával, ahol az erős mezőnyben a tisztes helytállás volt a tét.

Február 10-én az Ifjúsági, Sport, Kulturális és Közrendi Bizottság, 11-én pedig a Pénzügyi, Egészségügyi és Város­üzemeltetési Bizottság ülésén vettem részt. Jól előkészített javaslatok kerültek a Bizottságok elé, úgy mint:

  • elektromos töltősziget kialakítása
  • egészségügyi szakellátással kapcsolatos döntések
  • óvodai körzethatárok megállapítása
  • kommunális hulladékszállító gépjármű vásárlás
  • önkormányzati tulajdonú ingatlanok hasznosítására vonatkozó döntések
  • különböző díjak, oklevelek odaítéléséről.

Így a 14-ei testületi ülés nagy kérdése részemről a 2020. évi költségvetési elfogadása.

A képviselőkhöz eljuttatott anyagok alapján úgy döntöttem, hogy a falu lakosságát érzékenyen érintenék azok az elvonások, amelyekkel nem értettem egyet, ezáltal erre a legfontosabb napirendi pontra NEMMEL szavaztam. A többség elfogadta, így a júniusi pótköltségvetésre több javaslattal szeretnék élni, hogy a városrészünkre honnan lehetne több pénzt átcsoportosítani.

Óvárosban eddig felmerülő közvilágítási hibák, miszerint a nem egyszerre kapcsolódó szakaszok újra egy időpontban fognak le- illetve felkapcsolódni, többek között ez is köszönhető az ELMŰ-vel kötött stratégiai megállapodásnak!

Új köztéri kukákat rakott a Szákom Kft. a Matta-kerti lépcsők aljához, és folyamatban még több kihelyezése a faluban!

Közlekedési táblák lettek áthelyezve a lakossági kéréseknek megfelelően, és a régóta várt forgalomtechnikai tükör is kihelyezésre került a Szent László út két pontjára.

Sajnos nem mehetek el szó nélkül a (mint utóbb kiderült) hétvégente kiborogatott kukákról és a 22-e éjjelén történt rongálásokról sem! Szombat éjjel több autót és buszmegállót rongáltak meg eddig ismeretlenek, az elkövetők felderítése folyamatban. Ezúton kérném a lakosság segítségét ez ügyben és a későbbiekben is, hogy NYITOTT SZEMMEL járjanak! Keressenek bizalommal!

Február 29-én a Zenálkó Etel Közösségi Házban Thália Tanoda válogató volt gyerekeknek, amit Zsurzs Katalin és Seszták Szidónia tartott! Heti 2 alkalommal tartanak színházi képzést!

Fogadóóra – Ismét egymásnak adták a falusiak a kilincset

A Kossuth Lajos utca elején a focipályánál található szelektív sziget felszámolását szeretnék az ott élők, hiszen már éjjel sincs nyugalmuk az állandó üvegcsörömpöléstől.

A 22-én történt, rongálók okozta káresemények miatt többen javasoltak térfigyelő kameráknak kihelyezési pontokat!

A Szabadság út – Gyorma utca – István király út közötti szakaszának felújítása, kiszélesítése újra – vagy még mindig – foglalkoztatja a városrész, sőt a temető miatt a városunk lakóit is.

A romló közbiztonság miatt is érdeklődtek, amivel kapcsolatban már a hónap utolsó hétvégéjén elmozdulás történt. Két éjszaka a rendőrségi és polgárőri járőrözés mellett, öt barátommal is különböző időpontokban és különböző létszámban jártuk nemcsak a falu, hanem városunk útjait, eseménymentesen.

A Zenálkó Etel Közösségi Házban sajnálatosan bevezetett használati díj ügyében is megkerestek.

Szívesen olvasnának az újságban a 5-6 lakásos társasházi törvényekről illetve az ebtartás szabályairól szóló rendelkezésekről.

A közmunkásokat is szeretnék többet látni az Óvárosban.

A családi házas övezetben több, már elkezdett építkezés szabályosságának kiderítésével kapcsolatban is kérték a segítségemet!

A következő fogadóórámat március 27-én tartom, 17-19 óráig.

Elérhetőségeim:
telefon: 06 20 222 29 30,
e-mail: szabogabor@mail.battanet.hu

Szabó Gábor
települési képviselő