A képviselő naplója

Szabó Gábor beszámolója

A járványügyi helyzettel nehezítve egy rendkívül mozgalmas hónapon vagyunk túl.

Többen érdeklődtek a február végén a faluban történt rongálással kapcsolatban. Az ügy még nincs lezárva, így felvilágosítással később szolgálhatok.

A lakosok körében eltöltött időnek köszönhetően több szépkorú lakótársunk keresett meg, hogy segítsem őket a napi bevásárlásukban. Feleségemmel karöltve igyekszünk minden tőlünk telhetőt megtenni, hogy ebben a vészterhes időben érezzék az embere: van remény.

Az eltelt időszak alatt a felajánlóknak köszönhetően sikerült a megfelelő helyre juttatnom vagy irányítanom egy-két dolgot. Álljon itt a lista a teljesség igénye nélkül: maszk, kézfertőtlenítő, gumikesztyű, monitor, adomány ruhák, tűzifa, hűtőszekrény, mosógép, gyermekkerékpár, gázpalack, 2×10 ezer forintos bevásárlás.

Egy felhívásnak köszönhetően a Százhalombattai Mentőállomás egy mosógéppel és egy szárítógéppel lett felszerelve, hála Györei Jánosnak és feleségének nagyvonalú és önzetlen segítségéért. Ezen gépek szakszerű beszerelését egy összeépítő kerettel végeztük el, amit Háromfai Balázs helyi vállalkozó ajánlott fel. Nem mellesleg, hogy egy roppant fontos készülékkel, ózongenerátorral is megajándékozta az állomást.

Lakossági igénynek megfelelően a Műszaki Irodának köszönhetően kijavították a Szent László úti társasház garázsfelhajtóját, mert az évek alatt felpúposodott és a lakók nem tudtak beparkolni az autóikkal. Emellett a Halom utca útburkolata is felújításra került.

Miután a kormány elrendelte, hogy a vészhelyzetet, így a polgármester egy személyben gyakorolja a Képviselő-testület hatáskörét. Ennek ellenére március 27-én a Pénzügyi és Városüzemeltetési Bizottság és a testület is rendkívüli ülést tartott. A gazdasági társaságok beszámolóinak, közbeszerzési pályázatok elfogadásáról, óvodai csoportok számának meghatározásáról, a városi hulladék udvar bővítéséről születtek döntések.

Ezúttal szeretném felhívni választókerületem lakóinak figyelmét, hogy a legközelebbi zöldhulladék elszállítása május 20-án lesz (minden hónap 3. szerdája). Az önkormányzati rendeletben foglaltaknak megfelelően: gallyakat ágakat kötegelve, nyesedékeket zsákokban elhelyezve szigorúan csak lakóingatlanjaik elé szíveskedjenek kihelyezni. A zöldhulladék kihelyezése mindig egy nappal az elszállítás előtt történjen meg.

A rendkívüli helyzetben meghatározott rendelkezések miatt a fogadóórák elmaradnak, de ahogy eddig is, kereshetnek bizalommal.

Elérhetőségeim:
telefon: 06 20 222 29 30,
e-mail: szabogabor@mail.battanet.hu

Szabó Gábor
települési képviselő