A képviselő naplója

Szabó Gábor beszámolója

Március beköszöntével számos kisebb útjavítási munkákat végeztek Óvárosban, a köztéri kukák cseréje és kihelyezése is megtörtént ahol erre szükség volt. A nagyobb munkákra még egy kicsit várni kell, ezek a Szabadság út felújítása, Bulcsú utca aszfaltozása, játszótereink megújítása lesznek.

Március 8. A Városi nőnapi ünnepség után a Képviselő-testület tagjaival egy szál rózsával leptük meg a hölgy résztvevőket.

Március 11. Lakossági bejelentés után kértem az Álmos utca folytatásánál a Karácsony tanya felé, a szilárd burkolattal nem rendelkező rész kátyúmentesítését, ez 2 nap múlva meg is történt.

Március 12. Az egyházi képviselő-testületi ülés legfőbb témája a plébánia épületének részleges felújításának munkálatai, valamint a húsvéti előkészületek a római katolikus egyháznál.

Március 15. Eddig soha nem látott színvonalú előadást láthatott az a több száz érdeklődő, akik kilátogattak a Szent István térre. Ez előtt a városi kitüntető díjak kerültek kiosztásra, illetve utána a Petőfi szobornál helyezhették el a megemlékezők a virágaikat, koszorúikat.

Március 18. A Vereckei utca elejére kihelyezésre került egy gyermekekre figyelmeztető tábla, valamint a Fehérló utca sarkára egy forgalomtechnikai tükör.

Március 20. Nagyobb ráncfelvarráson esett át a Sirály játszótéren található fából készült kisvasút.

Március 21. Megtelt a Szent István templom a Canticum Novum Vegyeskar hagyományos húsvéti koncertjén.

Március 22. A Matta-kerti parkoló Körtefa utcai oldalán található villanyoszlopra felkerült plusz egy ledes lámpatest, így most már nagyobb megvilágítás van a parkoló ezen részén.

Megnyitott a Família fagyizó, ahol már nem csak fagylalt, üdítő, jégkása, hanem sütemény is kapható. Ajánlom minden óvárosi kirándulónak, de legfőképpen az itt élő falusiak figyelmébe!

Március 23. A Víz Világnapja alkalmából közel húszan vágtunk neki a tisztítóakciónak, aminek köszönhetően hulladék­mentesítve lett a Duna-part óvárosi szakasza és a Csenterics Sándor út Erőmű körforgalomtól a szállókig tartó része. A vízparton az eddigi legkevesebbet (2 zsák), ellenben a belterületen ennél sokkal többet (8 zsák) gyűjtöttünk össze.

Március 24. A Szent László térre kilátogatók találkozhattak a fanyulakkal, valamint a falu tojásfájára felakaszthatták az otthoni díszeiket. Akik elsétáltak a helyszínre, a nyulak fülére akasztott kosárkában egy kis meglepetést is találtak.

Március 25-26. Az Ifjúsági, Sport, Kulturális és Közrendi Bizottság, valamint a Pénzügyi, Egészségügyi és Városüzemeltetési Bizottság ülésein megvitattunk két tucatnyi napirendi javaslatot.

Március 27. A Képviselő-testületi ülésen egyebek között a gazdasági társaságok 2023. évi beszámolói mellett a 2024. évi terveiket fogadtuk el. Külön napirend volt az István király útján található telkekkel kapcsolatosan, amelyek közül 2 db-on családi házakat építtet az önkormányzat szolgálati célra.

Március 29. Szalai Attila képviselőtársam szokásához híven Húsvét alkalmából idén is ebéddel lepte meg a hajléktalanszálló lakóit és dolgozóit. Természetesem a gyümölcsök és édességek sem maradtak le, teljessé téve az ebédet.

Éjszakai keresztútjárás volt Nagypénteken a százhalombattai Kálvárián, ahol Arany Ferenc plébános úr mellett húszan sétáltak el a Régészeti Parktól a Sánc-hegyen található tizennégy Stációig.

Március 30. Újra jár a komp hétvégén is, áprilistól 6-18 óráig! A Tököl-Százhalombatta Rév facebook-oldalon minden fontos információt megtalálhatnak az érdeklődők.

Április 3. A „Matrica” Múzeum és Régészeti Park 2024. évi szezonjának megnyitóján vettem részt.

Április 5. A Százhalom Kalendárium várostörténeti számának 5-5 példányát Vezér Mihály polgármester úr jelenlétében átadtuk a város intézményei és nyugdíjas klubjai számára.

*

Szeretném felhívni a kedves olvasók figyelmét, hogy a családi házas övezetben lomtalanítás lesz, melynek időpontja április 18-21. A veszélyes hulladékok begyűjtése pedig április 20-án lesz a VSZK előtti parkolóban.

*

Előzetesen 4 áprilisi eseményt ajánlok Önöknek: Április 20. PASSIÓ színdarab János evangéliuma alapján a Szent István templomban 20 órától. Április 21. TeSzedd a Föld napján 9-12 óra között. Április 27. Kerékre fel! Mozdulj Batta! 16 km-es bringatúra 9 órától a VSZK-tól. Április 27. Az idei első bolhapiacra 14-17 óra között kerül sor az ÓVÁROSI FOCIPÁLYÁNÁL.

Köszönöm a javaslataikat, véleményeiket, keressenek ezután is bizalommal a szabogabor@mail.battanet.hu e-mail címen, vagy a 06-20-222-2930 telefonszámon.

Szabó Gábor
képviselő