A képviselő naplója

Szabó Gábor beszámolója

A járványügyi adatok ideiglenes javulásának köszönhetően egy kicsit „szabadabb” 2 hónap van a hátunk mögött.
Rendkívüli képviselő-testületi ülés keretén belül (amelyen sajnos nem tudtam részt venni) döntés született a Battai Napok megtartásáról, a Summerfest támogatásáról és a „Közösségért Díj” odaítéléséről!

Augusztus 2-án a Városi Családsegítő és Gondozási Központ Százhalombatta Védőnői Kollektívája kiemelkedő szakmai tevékenység elismeréseként elismerő oklevélben részesült az EMMI minisztere által! Külön gratuláltam Hegyiné Soós Ilonának és Bereczki Zsuzsa óvárosi védőnőknek.

A pandémia miatt elmaradt fogadóóráim ellenére, a városrész lakói e-mailben, telefonon vagy akár személyes találkozón jelezték felém problémáikat, javaslataikat, észrevételeiket. Ebből sorolnék fel most párat, a teljesség igénye nélkül:

A Szkela utcához és az Attila utcához forgalomtechnikai tükör kihelyezése, közlekedési táblák láthatóvá tétele (gallyazás, visszaforgatás).
Hun utcai útpadka helyreállítás, Szabadság utcai megsüllyedt csatornafedél javítása, Rövid-dűlőn kátyúmentesítés, a gondozatlan ingatlanok környezetében rágcsálók elszaporodása (Szákom Kft.-nek jelezve, akik azonnal intézkedtek ez ügyben).

Nem megfelelő házszámozással kapcsolatban is megkerestek (a Hatósági iroda foglalkozik ezzel), egy-egy nem működő közvilágítási oszlop is javítva lett (Műszaki Iroda). A Csenterics Sándor út városhatárán lévő szakaszán az útburkolati hiba le lett marva.

A Halász utcára (csapadékvíz elvezetés) és a Kárász utcára (vízelvezető árok kotrása) tervezett munkálatok befejeződtek.

A Sirály játszótér mellett található Duna parti lejárónál kidőlt fa feldarabolásra került, ennél többet az önkormányzatunk nem tehet! Amint több információm lesz a Duna part rendbetételével kapcsolatban, értesíteni fogom az óvárosiakat!

A Turul utca még szilárd útburkolattal nem rendelkező részén élők kérték a közbenjárásomat, mert a záporokkal, zivatarokkal tarkított időjárás következtében erősen romlott az utca állapota.

A Szent László téri olajfolyással kapcsolatban még nincsenek használható információim.

Sajnos egyre többen kérnek tanácsot, hogy a szomszédaikkal finoman fogalmazva „nem igazán jönnek ki”, mitévők legyenek. A legtöbbször a hatástalan kommunikáció után keresnek a panaszosok, és ha végképp nincs megoldás, jogorvoslatért városunk jegyzőjéhez irányítom őket.

Az egyre gyakoribb felhőszakadások okán ismét felhívnám a lakókat a szilárd burkolatú csapadékvíz-elvezetők tisztán tartására. Egy műanyag 1,5 literes flakon miatt a Szabadság utcán hömpölygött a víz egy ilyen alkalommal.

Ismét több rászoruló kapott segítséget, hála az önzetlen felajánlóknak akik jóvoltából „gazdát cserélt”: kerékpár, fűnyíró, gyermek- és felnőttruhák, különböző bútorok, iskolaszerek, háztartási nagygépek, nagy mennyiségű tűzifa…

Augusztus 14-én szombaton újra élőzenétől volt hangos a Szent László tér. A 1026. számú Szent László király Cserkészcsapat jótékonysági báljára került sor, ahol a Cocktail Party zenekar „húzta” a talpalávalót. A kellemes nyári este folyamán több mint százan szórakoztak és érezték jól magukat.
Augusztus 19-én, a Szent István templom felszentelésének 25. évfordulóján rendeztek orgonakoncertet, valamint Orient Enikő textilművész kiállítását is meg lehetett tekinteni.

Augusztus 20-a reggelén meglepetéssel szolgáltam a Családok Átmeneti Otthona lakóinak, egy kis „hazai” őszibarackkal.

Augusztus végén az Óvárosi Pitypangos Tagóvoda dajkájának, Erika néninek a nyugdíjba vonulási meglepetés összejövetelén vettem részt, ahol üdvözölhettük Klári nénit is aki közel 10 éve hagyta el városunkat.
Előreláthatólag szeptember végén a megszokott formában ülésezik végre a képviselő-testület.

Keressenek továbbra is bizalommal a szokásos elérhetőségeimen:
szabogabor@mail.battanet.hu
06 20 222 2930