A képviselő naplója

Szabó Gábor beszámolója

Az Országgyűlés 2022. január 1-jéig meghosszabbította a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetet. Az ősz beköszöntével elkezdődött az iskola, remélhetőleg a tanév végéig jelenléti oktatásban lesz részük a diákoknak. Ami talán ennél is fontosabb, hogy szeptemberben újra ülésezett a képviselő-testület.

Szeptember 4. Ercsiben az Eötvös-Napok keretén belül számos érdeklődő fordult meg a Battai Íjászoknál, ahol a délelőtt folyamán „belekóstolhattak” a sportágba.

Szeptember 5. Mint minden tanév kezdetén úgy idén is, Szentmise keretén belül Illéssy Mátyás plébános atya áldotta meg az iskolatáskákat, tanszereket a Szent István templomban.

Szeptember 6. A BKK Galériájában az eucharisztia jegyében képzőművészeti tárlat nyílt „Kereszténység ihlette művészet” címmel, ahol dr. Pozsgai Imre és Takács Péter magángyűjteményének alkotásai voltak láthatóak.

Szeptember 9. Számos lakos keresett meg a közterületi alkoholfogyasztással és a közlekedési morál romlásával kapcsolatban, amiben kértem a Polgármesterünk és az Örsparancsnokunk segítségét.

Szeptember 10. A 27. Battai Napok rendezvény megnyitóján átadásra kerültek a Közösségért Díjak, amit a 8. sz. választókerületben Boda Tamás és Loós Attila vehetett át.

Szeptember 16. A Százlábú tanösvény megrongált információs táblái cserélve lettek. Az István király útján a villamos hálózatról lekötéskor sajnálatos módon átvágtak egy vízvezetéket, amit azóta javítottak és már csak a járda javítása hiányzik.

Szeptember 17. Egyeztető megbeszélést folytattam Polgármester úrral. A szóbeszédek ellenére a téglagyári-völgy állapotában nem lesz változás, mert régészeti övezetbe tartozik, valamint NATURA 2000 besorolású.

A HÉSZ módosításában is egyetértettünk, a lakóingatlanon belüli gépkocsibeállók számát illetően. Az ősz folyamán a Matta-kerti önkormányzati telekre a tervek is elkészülnek, amit egy lakossági találkozó keretén belül szeretnénk bemutatni. Az igencsak elhasználódott Turul utca végének az útburkolata is javítva lesz.

A Panoráma utca és Avar köz szennyvízcsatorna fejlesztése eddig a többletfedezet igény miatt húzódott, de az egyhangú testületi határozat értelmében idén megtörténhet.

A jövő évi tervekkel kapcsolatban egy újabb januári megbeszélésben maradtunk, többek között a közvilágítás bővítés és útrekonstrukciókkal az Óvárosban.

Szeptember 20-21. Az Ifjúsági, Sport, Kulturális és Közrendi, valamint a Pénzügyi, Egészségügyi, és Városüzemeltetési Bizottságon ülésén vettem részt.

Szeptember 21. A helyi szerb közösség megünnepelte az szerb ortodox templom védőszentjének ünnepét.

Szeptember 23. A képviselő-testület ülésén 37 napirendi pont volt, többek között:
Az önkormányzati intézmények, iskolák a Rendezvényközpontot és a Sportcsarnokot évente egy alkalommal térítésmentesen vehessék igénybe rendezvényre.
Pitypangos óvodában félállásban 1 fő gyógypedagógust és a Szivárvány óvodában pedig teljes állásban 1 fő pedagógiai asszisztenst foglalkoztathatnak.
A VCSGK vezetője újabb 5 évre Till Erika lett.
Az Avar köz és Panoráma utca szennyvízcsatorna fejlesztés is „zöld utat” kapott.
További információk az ülésről a www.battanet.hu oldalon.

Szeptember 24. Független képviselőként és az óvárosi civil közösségi élet aktív tagjaként részt vettem Dunavarsányban a Pest megyei civil szervezeteknek tartott szakmai napon, ahol különböző pályázati lehetőségekről kaphattak a jelenlévők tájékoztatást.

Szeptember 25. Az óvárosi Duna-part őszi megtisztításán tucatnyian vettünk részt, többek között Nagy Balázs alpolgármester és Szalai Attila képviselőtársam, akik mondhatni állandó résztvevői környezetszépítő akcióimnak. Az eddigi legkevesebb hulladékkal volt dolgunk, köszönhető ez azoknak a lelkes önkénteseknek is akik egész évben tevékenyen tesznek a tisztább környezetért.

Szeptember 30. „Emlékezés és újrakezdés” koncert volt a Szent István templomban, ahol a Szent István kórus, Canticum Novum Kórus, Liszt Ferenc Vegyeskar, Kantátika férfikar közreműködött és Csehák Izolda vezényelt. Itt is szeretném megköszönni minden önzetlen segítőnek, hogy az általuk felajánlott adományaikat eljuttathattam városunk rászorulóinak.

Keressenek továbbra is bizalommal a szokásos elérhetőségeimen:
szabogabor@mail.battanet.hu
06 20 222-2930