A képviselő naplója

Szabó Gábor beszámolója

Karácsony közeledtével újra megtapasztalhattam, hogy városunk lakosai, vállalkozói segítő kezet nyújtanak a legfontosabb pillanatokban. Idén újra rengeteg felajánlás ért célba és így a rászorultaknak a nélkülözőknek is boldogabban teltek az ünnepek.

December 16. Az Óvárosi Nyugdíjas Klub jó hangulatú karácsonyi klubdélutánján vehettem részt, ahol Török Sándor alpolgármester a köszöntő beszéde után átadta az Önkormányzat ajándékcsomagját a vezetőjüknek, Sándor Irmának. Egy kosárnyi finomsággal érkeztem a Zenálkó Etel Közösségi Házba, ahol a nagy létszámban megjelent szépkorúak ízletes süteményeit is végigkóstolhattam.

December 17. Vásárral egybekötött karácsonyfa-díszítési ünnep volt a Szent László téren.

December 18. A 1026. számú Szent László király Cserkészcsapat ifjú betlehemesei járták Óváros utcáit, és számos családnál mutathatták be a pásztorjátékot. Örömmel fogadjuk Őket minden évben, hálás köszönet érte, hogy tovább viszik ezt a hagyományt.

December 19. A Közösségi Házban mutatták be a Thália Batta Tanoda növendékei az első féléves kiselőadásukat, Charles Dickens: Karácsonyi énekét. A végén percekig tartó vastaps járt a diákoknak és a felkészítő tanároknak is.
A Szent László téren az adventi koszorú 4. gyertyája is fényre lobbant.

December 22. Szalai Attila idén is ünnepi vacsorával kedveskedett a hajléktalanszálló lakóinak. Újra csatlakoztunk képviselőtársamhoz Török Sándorral, savanyúság, gyümölcs, édesség sem hiányozhatott az asztalokról.

December 23. Városunk 10 családjához szállítmányoztam, meleg ételt, frissen sültes tálat, süteményeket, tartós élelmiszert, brikettet. Előzetes egyeztetés nélkül érkeztem mindenkihez, így nagyobb volt a meglepetés. Álljon itt a segítők listája: Balázs Attila, Némethné Szőke Zsófia, Bubamara Cukrászműhely, Halom Truck Szervíz Kft.

December 24. A Szent István templomban mutatták be Kedves Patrik : A remény – Karácsonyi színdarab (és pásztorjátékot) természetesen telt ház előtt, mint ahogy a 22 órás misére is megtelt a Szent László templom.

December 31. Az óév utolsó napján került sor a Matta-kerti futásra, ahol 2022 métert teljesítettek a sportolni vágyók.

Január 1. Az újév első napján sem tétlenkedett egy maroknyi önkéntes, akik csatlakoztak hozzám sétám során és közben megtisztítottuk az Erőmű út, Szabadság utca egy szakaszát, valamint a Matta-kertet.

Január 2. A Battai Motorosok Egyesület tagjaival egyeztettünk egy nagyszabású húsvéti családi nap megrendezésével kapcsolatosan, ami az Óvárosban lesz április 16-án.

Január 3. Az óvárosi Pitypangos Tagóvodában ismét megcsodálhattam a mézeskalács falut, ahol szebbnél-szebb műalkotással találkozhattam a lelkes gyermekek és szüleik jóvoltából.

Január 6. Csupics Nikola a Szerb Önkormányzatának Elnökének szívélyes meghívására részt vettem a szerb ortodox karácsonyi misén.

Január 9. Újévi csobbanáson vehettek részt a legmerészebbek a dunafüredi csónakháznál vasárnap délelőtt. A csípős hideg ellenére féltucatnyian mártóztunk meg a 3-4 fokos Dunában. Forrai Csaba és Zsebe József nem először választotta ezt a nem mindennapi „kihívást”, hozzájuk csatlakoztam Feleségemmel Katával, Hoán Kim barátommal és Kovács Gergellyel. Igazi próbatétel volt testileg, de legfőképpen mentálisan. A jelenlévőkkel megegyeztünk a jó hangulatú januári strandhangulatban, hogy hagyományt teremtünk és 2023-ban újra merülünk.

Január 12. 2021-ben 13 gyermekkel több született városunkban, mint 2020-ban. A tavalyi évben 148 újszülöttből 79 fiú, 69 lány ebből 1 lányikrek.

Január 15. Az Óváros karácsonyfájáról ismét előbb szedtem le a díszeket, amelyek közül rengeteg házi készítésű és család névvel ellátott volt. Nagy örömmel fogják majd viszontlátni készítőik a következő díszítéskor.

Január 18. Loós Attila és Mikulásik Gábor által készített fa rénszarvasok, a Polgármesteri Hivatal által készíttetett rénszarvasok és hóemberek összeszedésre kerültek. Városunk bölcsődéjébe és óvodáiba szállítottuk több száz gyermek nagy örömére.

Január 22. A Szent László templom előtti betlehemi jászol, valamint az adventi koszorú is elbontásra került, megvárva az ortodox újév ünnepét.

Január 27. Megbeszélést folytattam Polgármester úrral a 2022. évi költségvetés tárgyában, ami a még mindig bizonytalan jövővel kapcsolatosan óvatosságra int mindannyiunkat. Részleteket erről is a hosszabb évzáró interjúmban olvashatnak.

Január 28. Csőtörés történt a Szent László út 70-72-es számnál. A déli órákban a lakók által észrevett, úttesten szivárgott víz okán a Fővárosi Vízművek értesítve lett a 06 80 247-247-es számon. A késő délutáni órákban felmérték a helyzetet, és másnap délelőtt megkezdték a munkálatokat.

Január 29. Megszületett 2022 első óvárosi babája, Feskó Milán.

Január 31. A Pénzügyi, Egészségügyi, és Városüzemeltetési Bizottság rendkívüli ülés keretén belül javaslatot tett a polgármesteri, alpolgármesteri, képviselői vagyonnyilatkozatok nyilvántartásba vételére.

Február 12. A Zenálkó Etel Közösségi Házban került megrendezésre a CseROCK-i party a battai cserkészek szervezésében.

Február 14-15. Az Ifjúsági, Sport, Kulturális, és Közrendi Bizottság, valamint a Pénzügyi, Egészségügyi és Városüzemeltetési Bizottság tagjaként az idei első bizottsági üléseken kezdtük meg a 2022-es évet.

Február 17. A képviselő-testületi ülés legfőbb tárgya a 2022. évi költségvetés elfogadása. Óvárossal kapcsolatos döntéseket külön fejezetben olvashatják.

Február 23. A helyi KÉSZ szervezésében emlékeztünk meg a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja alkalmából a Szent István templom kertjében, ahol beszédet mondott térségünk országgyűlési képviselője, Bóna Zoltán.

Február 26. A Battai Motorosok Egyesület szervezett Helite légzsákos mellény bemutatót, ahol a próba mellett még elsősegély tanfolyam is volt. A becsületkasszás ebéd bevételét az április 16-án tartandó húsvéti családi napjukra fordítják.

Március 3. Az Óvárosi Papírkutyák baráti társaság alapító tagjai, 10 évvel ezelőtt ezen a napon ültek először sárkányhajóba! Isten éltessen jó egészségben minden Papírkutyát!

Március 4. A képviselő-testület rendkívüli ülést tartott az orosz-ukrán háborúval kapcsolatosan, a rászorultakat segítő intézkedésekről. A járványügyi korlátozások feloldásával az életünk, úgy gondolom egy része lesz csak könnyebb. Bízzunk a helyzet mielőbbi jobbra fordulásában.

Március 7. Megjelent a Százhalom Kalendárium 2022. Korlátozott példányszámban még elérhető a Főtéri és Kodály sétányon található vietnami boltokban, valamint az óvárosi Cintia ABC-ben.

Március 10. Újabb rendkívüli ülésen ezúttal az új városi sportcsarnok létesítésével kapcsolatos döntések meghozatalára került sor.

Március 13. Hosszas tervezés után a Matta-kerti Eperfa utcában Varga László egy műalkotása elevenedik az arra sétálók előtt, amit nagy örömmel fogadtak. Köszönet az alkotónak és a cégek, magánszemélyek támogatásáért: TWO-MORROW INVEST KFT, POR-STAT BT, BioBubi- Betétdíjas tisztítószerek, HH-TC Super Market, Men-edék Barber Shop, Ládi Tamás, Bondár Balázs, Tobak Iván, Kálmán Csaba.

Március 15. Városi megemlékezésen koszorúztunk a Petőfi szobornál, tisztelegve 1848-49-es szabadságharc és forradalom hősei előtt.

*

Április 16-án, szombaton a Battai Motorosok Egyesület húsvéti családi napot rendez az óvárosi Sirály játszótéren. Különböző családi versenyek, lovagoltatás, íjásztatás, tojáskeresés, főzőverseny és még számos program színesíti a szombati napot.

Keressenek továbbra is bizalommal a szokásos elérhetőségeimen:
szabogabor@mail.battanet.hu
06 20 222-2930

Szabó Gábor
települési képviselő
Százhalombatta – Óváros