A képviselő naplója

Szabó Gábor beszámolója

A veszélyhelyzeti korlátozás feloldásával , ha fokozatosan is, de a megfelelő szabályok betartásával újra indult az élet váro­sunkban!

Június 4-én a trianoni békediktátum száz éves évfordulója kapcsán a helyi KÉSZ és a 1026. sz. Szent László király Cserkészcsapat szervezésében vettem részt azon a rendezvényen ahol az Összetartozás tüze és a Hősök Napi megemlékezést is megtartották. A szeles időjárás ellenére szépszámú érdeklődő tette tiszteletét a földvári keresztnél.

Június 11-én megtisztelő felkérésnek tettem eleget, a Százhalombattai VUK SE U16-os labdarúgócsapatának évzáróján jártam. A járványhelyzet miatt a félbeszakított bajnokságokban nem hirdettek győzteseket, így az addig 100%-os csapatunk is lemaradt az éremosztásról. A különleges évzárón – amit a szülők szerveztek – kerültek átadásra a jelképes oklevelek és aranyérmek.

Június 16-án egy több éves megoldatlan problémára sikerült ebben a hónapban megoldást találni. Többszöri egyeztetés után a volt RÉV ABC-ben egy alapítvány által felhalmozott adományruhákat és egyéb használati tárgyakat sikerült elszállíttatni. Az elszállítás minden költségét és szervezését egy Szatmárnémeti alapítvány vállalta, akik minden elszállított dolgot ilyen-olyan módon hasznosítani tudnak. A rakodást 15 fő önkéntessel végeztük, az öt órán át tartó pakolás végén nem maradhatott el a közös pizzázás sem. A helyi Polgárőrségnek köszönhetően a helyszín a pakolás idejére biztosítva lett, hogy a falusiaknak ne okozzanak kellemetlenséget a munkálatok.

Ebben a hónapban is több fiatal bevonásával igyekeztem a környezetünket szebbé varázsolni és nem ölbe tett kézzel várni a változást, hiszen a társadalmi munka szerepe úgy érzem a jövőben újra teret kell, hogy hódítson.

A hónap harmadik hétvégéje labdarúgással telt az óvárosi sportpályán: 19-én pénteken este a Pest megye első osztályában szereplő Százhalombatta a Testvériség csapatát fogadta egy edzőmeccs keretében. Mindíg öröm ennyi embert látni a pálya körül. 20-án szombaton pedig a szokásosnak mondható Óvárosi Focikupa immár 6. alkalommal a Papírkutyák szervezésében. A 15 csapat három pályán 38 mérkőzés közel 200 sportolóval számtalan nézővel ismét sikeres volt.

Újra fogadóórám volt az óvárosi Zenálkó Etel Közösségi Házban. Az alábbi kérések, kérdések és panaszok kerültek terítékre:

• a külterületen élő a nem komposztálható zöldhulladékkal mit tehet,
magánterületen folytatott építkezésekkel kapcsolatos észrevételek,

• 7,5 t súlykorlátozó tábla kihelyezésének lehetősége a Gyorma utcában

• a Köbüki játszótéren az éjszakába nyúló csendháborítás

• a külterületen és belterületen póráz nélkül sétáltatott (behívásra nem reagáló) kutyásokra

• a szokatlanul esős időjárásnak köszönhetően többen megkerestek a Halász és Kárász utcából is a csapadékvíz elvezetés hiányosságaival kapcsolatban.

Június 26-án a Város által szervezett Óvárosi Szent László Napok elmaradásának ellenére a Százhalombattai Római Katolikus Plébánia szervezésében megemlékezést tartottak Szent László királyunkról, templomunk patrónusáról. A névadóról elnevezett téren beszédet mondott Németh István világi elnök, Illéssy Mátyás plébános. Szent László lovagkirályról elnevezett díjat adományozták posztumusz Sefcsik Gergely részére. Ezután került sor a koszorúzásra. A templomban a „Magyar Mise” c. zenemű meghallgatása után beszélgettünk Tolcsvay Bélával, a mű egyik szerzőjével.

A rendezvény befejezéseként a szervezők étellel és itallal kedveskedtek a résztvevőknek.

Június 27-én pár hetes csúszással, de megrendezésre került a Batta Bringa, ahol természetesen együtt kerekeztem lányommal és a Papírkutyákkal.
Július 6-7-én bizottsági ülésekkel, 9-én testületi üléssel folytatódik a munkám az önkormányzatban, amit már nagyon vártam.

Következő fogadóórám: július 31-én 16-18 óráig a Zenálkó Etel Közösségi Házban.

Szabó Gábor
települési képviselő
Elérhetőségeim: 06 20 222 29 30
szabogabor@mail.battanet.hu