A képviselő naplója

Szabó Gábor beszámolója

A járványhelyzet javulásának köszönhetően június 15-től újra ülésezhetnek a helyi önkormányzatok képviselő-testületei, megszűnt a polgármesterek teljhatalma. Június 24-én 11 órától az Ifjúsági, Sport, Kulturális, és Közrendi Bizottság, majd 14 órától a Pénzügyi, Egészségügyi és Városüzemeltetési Bizottság ülésén vitattuk meg a napirendi pontokat. 25-én pedig 7 hónap után került sor képviselő-testületi ülésre, amiben a legfontosabb napirendi pont a költségvetés módosítása.

Május utolsó hétvégéjén egy helyi vállalkozó kérte a segítségemet, hogy 12 raklapnyi különböző fajtájú csempe „szétosztásra” kerüljön, természetesen pillanatok alatt tucatnyian érdeklődtek, így órákon belül gazdára talált az összes.

Május 31-én Egyházközségi Képviselő-testületi ülésen tájékozódhattam a Római katolikus egyház körüli hírekről.

Június 3-án kihelyezésre került a mobil WC a Sirály játszótérre, ami késő őszig lesz kint.

Június 4. délutánján a Keve köz 2. előtt beszakadt az útburkolat. A jelzés után példás gyorsasággal körbekerítette a Szákom Kft., majd a Puhi-Tárnok szakemberének felmérése után a hétvégére feltöltötték a gödröt. Hétfőn megkezdődött a fokozatos feltárás amibe a három közműszolgáltató is bekapcsolódott, de az ok ismeretlen maradt így a helyreállítás több, mint egy hét elteltével befejeződött.

A nemzeti összetartozás napján átadásra került a Szent István templom mögött az új Trianoni emlékmű.

Június 5-én az óvárosi Pitypangos Tagóvodában a Környezetvédelmi Világnap alkalmából fa- és tujaültetés volt a Dunamenti Erőmű és a Hulladékkommandó jóvoltából, valamint sziklakert és új taposóösvény került kialakításra szülői és dolgozói összefogásban.

Az első Matta-kerti pikniken fantasztikus időjárásban végre kötöttségek nélkül együtt lehettünk a lakókörnyezetemben, ami már nagyon hiányzott.
Június 6-án az Úrnapi körmenet is megtartásra került. A szentmise után szép számmal imádkozták végig a hívők a négy állomást.

Június 10-én jelezték, hogy a Szkela utcából nehézkes a kikanyarodás a Szent László útra, a Műszaki Irodával egyeztetve még egy forgalomtechnikai tükör kerül kihelyezésre.

Június 12. A Szabadság út szennyvízhálózatán történt dugulás következtében a Panoráma utcában hömpölygött a szennyvíz! A Fővárosi Csatornázási Művek megszüntette a dugulást és a fertőtlenítést is elvégezte. Ez a probléma is megmutatta, mennyire szükséges lenne a Panoráma utca mielőbbi teljes szennyvíz csatornázása.

A Lehel és Szabadság utca kereszteződésében található kilazult csatornafedél keret is jelezve lett az illetékeseknek.

Június 17-18. A Téglagyári-völgy és a Duna-part teljes óvárosi szakaszán megtörtént a kaszálás, ami remélhetőleg a szúnyoggyérítés hatékonyságát is növelni fogja.

Június 25-26-27. A Szent László Napok rendezvény 2016 után ismét a helyi KÉSZ és a civilek szervezésében valósult meg, bővebben a Százhalom magazinban megjelenő írásban. Köszönet a szervezőknek a hétvége programjaiért!

Kellemes nyarat kívánok mindenkinek, keressenek a szokásos elérhetőségeimen:
szabogabor@mail.battanet.hu
06 20 222-2930